Veiksmo filme „Vidury vandenyno“ – žūtbūtinė kova su gigantišku jūrų monstru

Nors žmonės šimtmečius tyrinėja vandenyno gelmes, naudoja jų išteklius ir užsiima jūrininkyste bei laivyba, ši stichija tebėra stebinanti ir bauginanti. Naujajame nuotykių ir veiksmo filme „Vidury vandenyno“ (angl. „In The Heart Of The Sea”) žiūrovai galės nusikelti bene du šimtmečius į praeitį, kuomet klestėjo banginių medžioklė.

Tokius filmus kaip „Da Vinčio kodas“, „Nuostabus protas“ ir „Apolo 13” režisavusio Rono Howardo juosta „Vidury vandenyno“ – ne žmogaus ar kito pasaulio civilizacijų, bet pačios gamtos sukurto monstro manifestas. Tikra istorija paremtas filmas pasakoja apie XIX amžiuje klestėjusią, drąsos ir ištvermės reikalavusią banginių medžiotojų profesiją. Pagrindinis „Vidury vandenyno“ herojus Ouvenas (akt. Chrisas Hemsworthas) prieš išvykdamas pažada grįžti namo, tačiau jūrininkai keliauja toliau nei anuomet buvo suvokiama sveiku protu, o su kiekviena neįtikėtino pasakojimo diena, tikimybė, kad jie saugiai grįš, vis menksta.

Veiksmas rutuliojasi 1820-aisiais. Banginių medžioklei skirtas laivas „Eseksas“ su 21 žmogaus įgula išplaukia į atvirus vandenis, diena po dienos jie laukia pasirodančio grobio. Tačiau visus jų lūkesčius pranoksta gigantiškas kašalotas, kuris tampa šio pasakojimo vinimi. Negailestingas ir medžiotojų įsiutintas žvėris instinktyviai mėgina sustabdyti žmonių įsiveržimą į jo valdas. Milžiniška jo uodega yra kone didesnė už patį laivą. Šis dūžta į šipulius, o jūreiviai atsiduria vandenyno apsuptyje, už tūkstančių mylių nuo namų. Laimei, jie turi mažų valtelių, tačiau tik tiek...

Akimirkomis atrodo, kad 90 dienų jūroje praleidusios įgulos šansai išgyventi itin maži. Ir tuo pačiu ne visi galvoja apie namus, Ouveno troškimas nudobti gigantišką banginį tampa kone beprotišku siekiu. Pasitelkę moderniausias technologijas filmo „Vidury vandenyno“ kūrėjai atkūrė legenda tapusią kovą su jūrų monstru, kuriam teko Mobio Diko vardas. Filme „Vidury vandenyno“ literatūros klasikos mėgėjai atpažins Hermano Melville‘o romano „Mobis Dikas“ siužetą, tačiau šįsyk žiūrovams bus parodyta gerokai daugiau nei savajame kūrinyje atskleidė rašytojas.

Dramatiška kova už išlikimą dreifuojant atviroje jūroje ir troškimas sumedžioti pabaisą, kokios pasaulis dar neregėjo, filme „Vidury vandenyno“ Lietuvą pasieks gruodžio 4 dieną.





filmai, In The Heart Of The Sea, kinas, Mobis Dikas, veiksmo filmai, Vidury vandenyno

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai