Now Reading
Prasideda 13-oji „Išsipildymo akcija“

Prasideda 13-oji „Išsipildymo akcija“

Prasideda 13-oji „Išsipildymo akcija“

Pirmadienį, lapkričio 16-ąją, skelbiama tryliktosios „Išsipildymo akcijos“, kurią organizuoja TV3 ir SEB bankas, pradžia. Visi geros valios žmonės kviečiami aukoti ir prisidėti prie akcijos globojamų sunkiai sergančių vaikų šviesesnės ateities. Šių metų akcijos septynių herojukų istorijos bus pristatytos lapkričio 28 dieną, šeštadienį, 19.30 val. TV3 televizijos eteryje tiesioginėje transliacijoje iš Kauno rotušės aikštės.

Per dvylika didžiausio televizijos paramos projekto Lietuvoje metų suaukota daugiau nei 7 618 000 eurų. Už šias lėšas likimo nuskriaustiems vaikams suteikta būtiniausia pagalba: buvo perkami vaistai ir medicininė įranga, atliekamos operacijos, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija.

„Jau tryliktus metus „Išsipildymo akcija“ įžiebia viltį ir džiaugsmą vaikams, kuriems likimas nebuvo dosnus suteikdamas sveikatos ir sėkmės. Gera žinoti, kad kasmet, pasakodami mažųjų herojų istorijas, padedame ne tik jiems, bet ir dešimtims tūkstančių panašaus likimo vaikų. Tryliktoji „Išsipildymo akcija“ – ypatinga. Ligoniukams skirsime net du šventinius koncertus, o akcijos pradžią skelbsime įžiebdami tikėjimo stebuklais simbolį – Kalėdų eglę. Sergančių vaikų istorijas pristatys ir aukoti kvies jų naujieji draugai – akcijos ambasadoriais tapę talentingi vaikai. Paskelbsime pradžią stebuklams, kuriuos kasmet vis didesnius sukuriame visi kartu“, – sako UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.


UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. Imanto Boiko nuotr.

Paskutinį mėnesio šeštadienį vyksiančiame 13-osios „Išsipildymo akcijos“ renginyje septynių ligoniukų istorijas pristatys talentingi vaikai, tapę jų draugais ir akcijos ambasadoriais. Jautrios istorijos kvies susimąstyti ir apie savus, ir apie nepažįstamus vaikus. Istorijų herojukus globojantys talentingi vaikai kvies ne tik aukoti, bet ir tapti savanoriu, ligoniukui padedančiu draugu. Juk mažiesiems reikia ne tik vaistų, specialių aparatų ir kitų dalykų, kurie tiesiogiai ir neišvengiamai susiję su reta vaiko liga – kiekvienam jų norisi ir nuoširdžios draugystės.

„Kaip ir kasmet, taip ir šiemet organizuodami „Išsipildymo akciją“ norime suburti visuomenę bendram tikslui – padėti jaunajai kartai, likimo nuskriaustiems vaikams ir suteikti jiems šviesesnio, lengvesnio gyvenimo viltį. Šiemet akcijos metu daug dėmesio skirsime ne tik finansinei paramai, bet ir savanorystės idėjos skleidimui visuomenėje. Pinigai, kuriuos visi kartu aukojame vaikams, yra labai svarbūs, tačiau tik jų negana – reikia ir mūsų laiko. Todėl šiemet kviesime visus ne tik finansiškai paremti sergančius vaikus, bet ir lankyti, leisti laiką su tais, kuriuos mūsų dėmesys pradžiugintų ir įkvėptų. Tai gali būti ligoninė jūsų kaimynystėje, vaikų namai jūsų rajone, ar be vieno iš tėvų augantis vaikas jūsų laiptinėje. Kviečiame atkreipti dėmesį į tuos, kuriems trūksta dėmesio ir prasmingai praleisti laiką su jais kartu“, – sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Lapkričio 28-ąją TV3 žiūrovai išvys talentingų vaikų ir jų globojamų ligoniukų susitikimus, kurie atskleis, kaip užsimezgė jų ypatinga draugystė. Šios istorijos tik dar kartą parodys, kad vaikai, nesvarbu, ar sunkiai sergantys ir žengiantys pirmuosius savarankiškumo žingsnius, ar jau spėję pasiekti aukštumų, yra panašūs. Visi jie nori būti mylimi, globojami, trokšta juoktis, žaisti, sportuoti, bendrauti. Tačiau ne visiems vaikams taip pat pasisekė – ne visų vaikystė yra tokia, kokia turėtų būti. O turėdami artimą draugą vaikai būna stipresni. Talentingi vaikai – daug keliaujantys, sutinkantys įvairiausių žmonių – yra atviri pasauliui ir lengviau priima kitokius nei jie patys. „Išsipildymo akcijoje“ užsimezgusi talentingo vaiko ir ligoniuko draugystė leis patikėti, kad jaučiant bendraamžio palaikymą, visos negandos įveikiamos lengviau.

Padėti vaikams, aukoti ligoniukams bei vaikų globos įstaigoms kviečia ir labdaros fondo „Vienybė“ atstovė, „Išsipildymo akcijos“ koordinatorė Dalia Vaitiekūnienė. Ji primena, kad vien pernai „Išsipildymo akcijai“ suaukota daugiau nei 434 000 eurų. Šiomis lėšomis buvo suteikta pagalba ne tik septyniems akcijos herojukams, bet ir daugybei kitų panašaus likimo vaikų. Ligoniukui Mantui nupirktas elektrostimuliacijos aparatas, Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninei – ultragarsinio tyrimo aparatas, pagalba suteikta septyniems cerebriniu paralyžiumi sergantiems ligoniukams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

TV3 primena, kad belaukiant 13-osios „Išsipildymo akcijos“ geros valios žmonės aukojo palaikydami akcijos įkvėptą iniciatyvą „Pyragų diena“, kuri tradiciškai vyko lapkričio 6-ąją. Daugiau nei 500 įstaigų, kompanijų ir bendruomenių surengė „Pyragų dieną“, pakviesdami kolegas kepti pyragus, už sutartą kainą pardavinėdami kepinių gabalėlius vieni kitiems, o surinktas lėšas paaukodami „Išsipildymo akcijai“. Šios iniciatyvos dėka vos per 5 dienas buvo suaukota beveik 60 000 eurų. Pamatyti vietas, kuriose kvepėjo pyragais, galima specialiame „Pyragų dienos“ žemėlapyje: https://www.facebook.com/tv3televizija/?sk=app_371497926346114. Čia pat – ir nuotraukos su šventės akimirkomis bei kepinių receptai.

Paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Daugiau nei dešimtmetį perkopusi tradicija kasmet ištiesia ranką tiems, kuriems mūsų pagalbos reikia labiausiai.

Nelikime abejingi mažiesiems ligoniukams, kuriems mūsų visų pagalbos reikia labiausiai. Kviečiame aukoti skambinant arba siunčiant SMS, įrašant žodį VAIKAMS trumpaisiais telefono numeriais:

1890 – auka 1 euras
1891 – auka 2 eurai
1892 – auka 3 eurai

Norėdami paaukoti didesnę sumą, apsilankykite www.issipildymoakcija.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top