Prestižinėje regatoje lietuvė pelnė sidabro medalį

Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, vykusiame ISAF buriavimo pasaulio taurės finale, kuriame teisę dalyvauti turi aukštus rezultatus demonstruojantys ir vardinius kvietimus gavę geriausi pasaulio buriuotojai, aštuoniolikmetė jėgos aitvarų sportininkė, Neringos sporto mokyklos buriuotoja Emilė Mažeikaitė pelnė sidabrą.

„Džiaugiamės, kad dėl aktyvaus dalyvavimo ir varžybose rodomų rezultatų Emilė buvo pastebėta ir gavo vardinį kvietimą dalyvauti ISAF pasaulio taurės finale. Sidabro medalis ir varžybose uždirbti taškai leis jai pakilti bendrame ISAF IKA Formula kite 2015 metų reitinge ir tikimės, kad tai bus pirmasis dešimtukas (šiuo metu taurės finalo metu balai dar nėra įskaityti – Emilė užima 11 vietą moterų įskaitoje)“, – sakė Lietuvos ekstremalaus sporto federacijos prezidentas E.Silva.

Varžybų sąlygos buvo labai sunkios dėl nepastovaus vėjo greičio, krypties bei turbulencinių sūkurių, kurios sudaro dangoraižiai. Jėgos aitvarų buriuotojams teko plaukti į šalimais esančią Lulu salą, nes ekstremalios oro sąlygos neleido pasikelti aitvarų.

„Galima pelnytai teigti, kad tai – medalis su avansu ir iššūkiu man. Gauti vardinį ISAF kvietimą, nešti šalies trispalvę atidarymo ceremonijoje, atstovauti šalį tokio lygio varžybose, būti tarp pasaulio geriausių man yra didžiausias mano sportinis pasiekimas“, – kalbėjo E. Mažeikaitė ir pridūrė, kad sidabro medalio parsivežti nesitikėjo: „Tikiuosi, šis apdovanojimas ras deramą vietą šalia Gintarės Scheidt, olimpinio sidabro, Raimondo Šiugždinio pasaulio aukso, Roko Milevičiaus Volvo Ocean Race sidabro bei Juozo Bernoto ISAF Pasaulio buriavimo taurės Melburno etapo aukso“.

Pasaulio buriavimo taurės didžiojo finalo čempionatas pagal svarbą nusileidžia tik olimpinių žaidynių buriavimo regatoms. Gauti vardinį kvietimą į tokio lygio varžybas yra didelė garbė.

Varžybose Lietuvą atstovavo trys buriuotojai: Emilė Mažeikaitė (Formula Kite), olimpiečiai Gintarė Scheidt (Laser Radial), Juozas Bernotas (RS:X MEN).







buriavimas, Emilė Mažeikaitė, ISAF, ISAF buriavimo pasaulio taurė, jėgos aitvarai, kaitai, kaitavimas, Neringos sporto mokykla

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai