6 taisyklės, kaip išsirinkti tinkamus akinius

Šį sezoną akinių specialistai pataria rinktis griežtų formų, žaismingų spalvų bei margų raštų akinių rėmelius. O kad su ekstravagantiškais ir spalvingais akiniais jaustumėtės ne tik stilingai, bet ir patogiai, ragina nepamiršti kelių pagrindinių taisyklių, kurios pravers dairantis tiek korekcinių, tiek akinių nuo saulės.

Akiniai privalo puikiai nugulti ant nosies. Simonas Savičius, kitokios optikos „Friends & Frames“ atstovas, teigia, kad ši taisyklė – viena iš pagrindinių renkantis bet kokius akinių rėmelius. „Jei norite su naujais akiniais jaustis patogiai, privalote išsirinkti tokius, kurių kojelės būtų tinkamai sureguliuotos ir kurie neslįstų iki nosies galo. Kitu atveju į aplinkinius nuolat turėsite žiūrėti pro akinių viršų – o tai tikrai nepatogu“, – sako S. Savičius.

Rėmeliai neturėtų dengti akių. Jei matuojatės akinius, kurių viršutinė rėmo dalis uždengia akis, tokie akiniai – ne jums. Kaip sako akinių specialistas, akiniai turi paryškinti ir išryškinti akis, o ne jas slėpti.

Visada prašykite konsultanto pagalbos. Akinius nešiosite ilgą laiką, todėl renkantis svarbu neskubėti ir nepadaryti klaidos. Netgi žinodamas visas taisykles, kaip išsirinkti akinių rėmelius, žmogus gali ne visada žinoti, kas jam tinka. Kad taip nenutiktų – drąsiai kreipkitės į specialistus, kurie tikrai žino, kaip su naujais akiniais atrodyti nepriekaištingai.

Rinkitės žaismingus rėmelius.
Šiandien siūloma rinktis akinius, kurie labiausiai patinka tau pačiam. „Drąsa – viena svarbiausių šių metų akinių mados tendencijų. Rinkitės tokius rėmelius, kurie jums labiausiai patinka ir su kuriais jaučiatės geriausiai. Pavyzdžiui, taisyklė, jog prie apvalaus veido nereiktų nešioti apvalių akinių, nebegalioja. Nebijokite ryškių spalvų ir ekstravagantiškų formų“, – sako S. Savičius.

Kuo stiklai plonesni – tuo geriau. Jei jums reikia koreguoti stiprią toliaregystę ar trumparegystę, nešiokite akinius, turinčius kuo plonesnį stiklą ir, jei yra galimybė, rinkitės asferinius lęšius, kurie užtikrina aiškų, natūralų regėjimą be jokių šviesos atspindžių. Taip išvengsite, liaudiškai kalbant, butelio dugną primenančių stiklų. „Stori akinių lęšiai turi įtakos akių dydžiui, kurį mato aplinkiniai. Kad taip nenutiktų, rinkitės stiklus su maksimaliu ploninimu“, – pataria Vilniaus centre įsikūrusios kitokios optikos „Friends & Frames“ atstovas.

Būtinos apsauginės dangos.
Akiniai ne tik gerina regėjimą, tačiau ir suteikia papildomo komforto akims. Vadinasi, reikia rinktis akinių lęšius, kurie apsaugo nuo ultravioletinių (UV) spindulių bei sugeria ryškią mėlyną šviesą. Šios apsaugos, pasak S. Savičiaus, eliminuoja nepageidautiną šviesos atspindėjimą, apsaugo nuo rasojimo, sudrėkimo ir braižymosi.

„Pigiausi akinių variantai dažniausiai turės tik lęšius su dioptrijomis, įstatytus į rėmą. Todėl verčiau pasitaupyti ir įsigyti akinius su visomis reikalingomis apsaugomis. Tiesa, tokius akinius reikės ir tinkamai prižiūrėti. Nevalyti stiklų drabužiais ar namų ūkio plovikliais, kurie gadina specialias dangas. Tam yra specialūs skysčiai bei mikropluošto servetėlės“, – sako akinių specialistas.

akiniai, akinių rėmeliai, grožis, išvaizda, kaip išsirinkti akinius, mada, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai