Now Reading
Lietuviai gamtos stichijas pamėgo stebėti tiesiogiai

Lietuviai gamtos stichijas pamėgo stebėti tiesiogiai

Lietuviai gamtos stichijas pamėgo stebėti tiesiogiai

Lietuviai, šalį užklupus didesnei audrai, uraganui ar pakilus bangavimui jūroje, pamėgo gamtos šėlsmą stebėti tiesiogiai savo išmaniuosiuose įrenginiuose, rodo projekto „Lietuva Tavo delne“ statistika. Šis projektas jau ilgiau nei metus tiesiogiai transliuoja vaizdus iš gražiausių ir įdomiausių šalies vietų.

„Pastebėjome, jog už lango pradėjus siausti stichijai ar žiniasklaidai pranešus, jog pajūrį skalauja milžiniškos bangos, vaizdą iš minėtų vietų tiesiogiai rodančių kamerų lankomumas išauga iki penkių kartų. Lietuviai prisimena, kad audros šėlsmą jie gali azartiškai stebėti per savo išmaniojo įrenginio ekraną įsisupę į šiltą pledą namuose. Atsižiūrėję jūros bangų, jie būtinai patikrina, kas vyksta ir kituose Lietuvos kampeliuose“, – sakė Pranas Kuisys, projekto iniciatorės „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Pavyzdžiui, šių metų pradžioje Lietuvoje siautė uraganas „Feliksas“, sukėlęs net iki 32,5 m/s vėjo gūsius. Uraganą savaitgalį per Klaipėdos kamerą tiesiogiai stebėjo per 5 tūkst. žiūrovų, o nuo vėjo linkstančius Neringos pušynus – per 1 tūkstantį.

Projektas atsinaujino ir pasirengė žiemai

Per daugiau nei metus „Lietuva Tavo delne“ svetainė sukaupė itin daug gražaus vaizdo turinio, todėl aštuonios vietos, iš kurių transliacijos vykdomos visus metus, pasipildė metinėmis laiko juostomis. Portalo lankytojai gali pamatyti, kaip pavasarį grįžta gandrai, peri savo jauniklius ir vėliau išskrenda į šiltus kraštus.

Taip pat kameros užfiksavo sezonų kaitą pajūryje, ledų kaustomą ir vėliau šilumą pasitinkančią Trakų pilį, visus metus skubančius Vilniaus ir Kauno gyventojus, nuostabaus grožio rūke skendintį Nemuną ar įspūdingus debesis virš Žemaitijos lygumų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žiemą dalis projekto kamerų persikelia į naujas vietas, kur galės rodyti daugiau veiksmo. Nauja „Lietuva Tavo delne“ kamera iškilo ant Kalitos kalno Anykščiuose ir transliuos aktyvųjį žiemos sportą. Ši vieta trumpam pakeis Svencelės vėjo gaudytojus, kurie sezoną atnaujins atšilus orams. Taip pat, gandrų šeimynai išskridus į šiltuosius kraštus, į projektą sugrįš Panevėžio gamtos mokykloje esanti lesyklėlė, kurioje niekad netrūksta skirtingų paukščių šurmulio.

Projekto lankytojų statistika rodo, kad per 13 mėnesių nuo projekto „Lietuva Tavo delne“ starto transliacijos iš visos Lietuvos internetu stebėtos daugiau nei 3,5 milijono kartų iš viso pasaulio. Iš užsienio šalių aktyviausiai transliacijomis domimasi Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Ispanijoje ir JAV. Šiuo metu projektas tiesiogiai transliuoja vaizdą iš 14 gražiausių ir įdomiausių Lietuvos vietų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top