Animaciniu „Įsikūnijimu“ vadinamas filmas „Munis: mažasis mėnulio globėjas“

Animacinių kino gerbėjus pradžiugins spalvomis, ryškiaspalviais personažais ir šiluma spinduliuojantis 3D animacinis filmas „Munis: mažasis mėnulio globėjas“ (angl. „Mune“). Animaciniu „Įsikūnijimu“ (angl. „Avatar“) vadinamam filmui dirigavo ištisa profesionalų komanda, anksčiau dirbusi ties tokiais filmais kaip „Undinėlė“, „Gražuolė ir pabaisa“, „Ilgo plauko istorija“, „Bjaurusis aš“ ir „Kung Fu Panda“.

Filmo režisieriaus Alexandre Heboyan teigimu, pagrindine kūrėjų užduotimi buvo sukurti šiuolaikišką, estetiškai patrauklų ir ryškų filmą, nepanašų į anksčiau kurtas istorijas, tačiau tuo pačiu išlaikyti senąsias animacijos tradicijas. „Manau, jog „Munis“ – tai iššūkis Holivudui. Buvo įdomu ar mums pavyktų sukurti nepriklausomą animacinį filmą, kuris susilauktų tokio susidomėjimo, kokiu pasižymi didžiųjų animacijos studijų kūriniai ir gebėtų konkuruoti su jais“, - didžiuodamasis filmo sėkme gimtojoje Prancūzijoje pasakojo A. Heboyan, tikinantis, jog prancūzų animacija yra Europos lyderių gretose.





Jam antrina ir režisierius Benoît Philippon, sugalvojęs filmo idėją. „Man buvo svarbu filme parodyti vertybes, aktualias net ir išgalvotame pasaulyje – draugystę, meilę, rūpestį vienas kitu ir kitus žemiškus džiaugsmus. Filme liečiama ir ekologijos tema – norėjome, jog mažieji filmo žiūrovai suprastų kokia pažeidžiama yra mūsų planeta ir tai, jog privalome rūpintis ja“, - tikina jis.

Anot filmo „Munis: mažasis mėnulio globėjas“ siužeto, padykęs faunas Munis netikėtai išrenkamas naujuoju Mėnulio Sergėtoju. Nepaisant vėjavaikiško būdo žvėrelis tampa atsakingu už naktį bei privalo saugoti planetos gyventojų sapnus. Savo paties siaubui, vos gavęs Mėnulį Munis kaip mat pameta jį! Pasinaudojęs padėtimi, piktasis požemių pasaulio valdovas Šešėlis pavagia ir užgesina saulę.

Dabar, privalėdamas išgelbėti tamsoje skendinčią planetą, Munis, lydimas aršiausio savo konkurento Saulio bei gražuolės žvakės Glim, privalo leistis į nepaprastą kelionę, kur patirs magiškų įspūdžių ir pavojingų nuotykių, tačiau ar sugebės išsaugoti planetą?.. Visi atsakymai 3D animaciniame filme „Munis: mažasis mėnulio globėjas“ jau nuo lapkričio 6 dienos.

aminaciniai filmai, animacija, kinas, Mune, Munis, Munis: mažasis mėnulio globėjas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai