Trileryje „Sicario: Narkotikų karas“ Emily Blunt taps jauku nuožmiems svaigalų prekeiviams

Kuo toliau žengsi, tuo didesni išbandymai tavęs lauks – tokiu principu kuriamas naujojo apie narkotikų prekeivius pasakojančio trilerio „Sicario: Narkotikų karas“ siužetas. Įvykių centre atsiduria teisinga ir sumani Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentė, idealistė Keitė, kurią įkūnijo Emily Blunt. Į nuožmios kovos su svaigalų prekeiviais epicentrą netikėtai įstumta naujokė privalo duoti atkirtį nusikaltėliams ir užsiauginti storą odą, tačiau laiko tam visai nėra.

Pasak itin aukštai naująjį Deniso Villeneuve’o įvertinusių „The Guardian“ kino kritikų, brutaliame veiksmo ir įtampos filme „Sicario: Narkotikų karas“ kino kūrėjas atskleidžia vieną tamsiausių mūsų laikų opų. Drauge su E.Blunt bei garsiaisiais Joshu Brolinu ir Benicio del Toro žiūrovai keliauja į Meksiką, kur narkotikų karteliai leidžia sau kone viską. Smurtas – čia suprantamiausia kalba, kuriai priminti netrūksta įspėjimų – paliktų ir išniekintų kūnų. Atrodo, lyg šiose vietose žmogaus gyvybė neverta nieko. Nemokantiems kalbos ir nesuprantantiems, kaip veikia vietinė hierarchija, geriausia čia apskritai nekišti nosies. Tačiau Keitė įtikinama, jog Meksikoje vykstanti netvarka daro įtaką ir kitapus valstybės sienos esantiems amerikiečiams. Kone karo zona tapęs pasienis nebetenka savo prasmės, kuomet bijodami susidorojimo čia dirbti turintys teisėsaugininkai patys įsivelia į abejotinus susitarimus ir aferas.

Padėti tašką savivaliaujančių meksikiečių narkotikų prekeivių viešpatavimui nutariama rengiant ypač slaptą JAV misiją. Jos dalyvių užduotis – nukenksminti ypač pavojingą Sonoros kartelį. Įvykių sūkuryje atsidūrusi Keitė dėl jos nepatirimo turi pati susigaudyti, kas ir kaip. Akimirką tampa neaišku, kas iš tiesų atstovauja Amerikos interesams, kas duoda įsakymus ir kodėl ryžtamasi leistis į kovą su narkotikų karteliu kitos šalies teritorijoje. Jaunos FTB agentės klausimus nutildo bauginanti tiesa – žaidimo sąlygos pasikeitė, o moralė ir valstybių sienos nebetenka reikšmės.

Pagrindinį vaidmenį atlikusi E.Blunt šioje smurto, veiksmo ir įtampos kupinoje istorijoje sugeba paaštrinti ir pagilinti egzistuojantį vidinį konfliktą, o jos juntamas pavojus tarsi persiteikia filmo žiūrovams. Žingsnis po žingsnio ji susidūria su vis sudėtingesnė moraline dilema. Žemėje, kurioje nelikę nieko šventa, nebeaišku, ar tvarkos ir teisybės gynėjai apskritai dar turi šansų.

Meistriško siužeto, įtraukiantis ir intriguojantis „Sicario: Narkotikų karas“ pasieks Lietuvos kino teatrus lapkričio 20 dieną.









Emily Blunt, filmai, kinas, narkotikai, Sicario: Narkotikų karas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai