Kodėl rudenį verta aplankyti Gruziją?

M.Siruso nuotr.

Nutarėte vasarą neatostogauti ir verčiau porai savaičių pabėgti iš Lietuvos rudenį, kai mūsų šalyje orai ima bjurti, tačiau nežinote, kur keliauti? Viena Lietuvos gyventojų tik pradedama atrasti kelionių kryptis – įspūdingais kontrastais ir neįtikėtinu svetingumu lietuviams pasižyminti Gruzija, kurioje laukia unikalios patirtys.

Keliauti į Gruziją iš Lietuvos itin patogu – nuo praėjusių metų egzistuoja tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į antrą pagal dydį Gruzijos miestą Kutaisį. O lengvai susiplanuoti kelionę padės nemokama internetinė kelionių į šią šalį planavimo aplikacija „Kelionė į Gruziją – pasidaryk pats!”, kurią galima rasti adresu www.borjomilietuva.lt.

Aplikacijos sukūrimą inicijavo Gruzijos ambasada Lietuvoje bei šios šalies „vizitinė kortelė“ ir nacionalinis pasididžiavimas – natūralus mineralinis vanduo „Borjomi“. Ji leidžia ne tik pažinti Gruzijos teikiamus malonumus dar esant Lietuvoje, bet ir susidaryti savo individualų atostogų maršrutą. Tam, kad būtų dar lengviau apsispręsti vykti į Gruziją, pateikiame penkias priežastis, kodėl į šią šalį verta atvykti ir pasibaigus vasarai.

Puikus maistas. Rudenį Gruzijoje apsilankyti verta kiekvienam gurmanui – būtent šiuo metų laiku šalyje nuimamas derlius ir miestuose vyksta mugės, kuriose jų gyventojai ir svečiai ragauja tradicinių Gruzijos virtuvės patiekalų. Tokių mugių metu suvalgoma tūkstančiai chinkalių, šimtai chačiapurių ir daug įvairiausių rūšių sūrio. Gruziniškas maistas – labai skanus, ir jūs tikrai neatsisakysite dar vieno šašlyko gabalėlio. Po skanios gruziniškos vakarienės medikai rekomenduoja gerti natūralų mineralinį vandenį „Borjomi“, kuris padės pajusti lengvumą skrandyje.

„Tbilisoba“ festivalis. Kiekvieną spalį Tbilisyje vyksta festivalis „Tbilisoba“, kurio metu pabrėžiama Gruzijos sostinės istorija ir įvairovė. Jo metu rengiami koncertai po atviru dangumi, liaudies šokių pasirodymai, prisistato prekeiviai ir amatininkai iš aplinkinių Gruzijos regionų, gatvėse sugebėjimus rodo kovų menų atstovai, Tbilisio senamiestyje šurmuliuoja kiti kultūriniai renginiai.

Vyno šventės. Gruzija garsi savo pasaulinio lygio vynuogynais, kurių derlius nuimamas rudenį. Nuvykus į šią šalį dar rugsėjį galima spėti pasimėgauti įvairiomis kasmetinėmis vyno šventėmis, kurių Gruzijoje itin gausu. Jose įmanoma paragauti vynų iš įvairių Gruzijos regionų, susipažinti su jų istorija ir pabendrauti su aukščiausios klasės vyndariais, šia veikla užsiimančiais dešimtis metų. Beje, atsisakyti paragauti taurę vyno Gruzijoje – nemandagu.

Tobulas klimatas. Gruzija – tobula vieta atostogoms pasibaigus vasaros sezonui. Čia visą rugsėjį dienomis laikosi vidutinė 25 laipsnių temperatūra, o spalį ji svyruoja ties dvidešimties laipsnių riba. Ir tai ne viskas. Gruzijoje galite tą pačią dieną skrieti nuo kalno su slidėmis, o tada nuvykti į paplūdimį garsiajame Batumyje ir ten džiaugtis saulės spinduliais bei pramogomis bet kuriuo paros metu.

Teatro festivalis. Rugsėjo 25 – spalio 8 d. vyksta Tbilisio tarptautinis teatro festivalis, į kurį atvyksta menininkai iš viso pasaulio, pristatantys savo spektaklius ir parodas. Tai vienas didžiausių Gruzijoje vykstančių kasmetinių renginių, pirmąkart suorganizuotas visai neseniai – prieš šešerius metus. Festivalio svečiai išvysta tiek vietos menininkų, tiek menininkų iš Azijos, Europos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų žemynų darbus. Beje, pernai Tbilisio valstybinio dramos teatro scenoje buvo rodomas ir Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis „Dugne“.



 

Gruzija, kelionės, Kutaisis, turizmas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai