Vos atpažįstamas Johnny Deppas kriminalinėje veiksmo dramoje „Juodosios mišios“ įkūnijo legendinį Bostono gangsterį

Spalio pradžioje Lietuvą pasieksianti kriminalinė veiksmo drama „Juodosios mišios“ – vienas tų filmų, kuriuos šį rudenį pamatyti yra tiesiog privalu. Pagal tikrą istoriją sukurtame filme pasakojama legendinio JAV nusikaltėlio, žudiko ir mafijos vadeivos Jameso „Whitey“ Bulgerio istorija. Iš smulkaus niekšelio vienu įtakingiausių nusikalstamo pasaulių personų virtusį vyrą filme „Juodosios mišios“ įkūnijo šiam vaidmeniui persimainęs Johnny Deppas.

Rinkdamas aktorius juostai „Juodosios mišios“ režisierius Scottas Cooperis padirbėjo iš širdies – viename filme retai pasirodo toks gausus puikiai kritikų vertinamų Holivudo žvaigždžių būrys. Į aštuntojo dešimtmečio kriminalinę istoriją be J.Deppo taip pat leidosi Kevinas Baconas, Benedictas Cumberbatchas, Joelis Edgertonas, Sienna Miller ir Dakota Johnson.

Filmo „Juodosios mišios“ scenarijus buvo kuriamas pagal 2001-aisiais žurnalistų Dicko Lehro ir Gerardo O'Neillo išpublikuotą tikrais faktais ir žurnalistiniais tyrimais paremtą J.Bulgerio biografiją. Šis, vienas nuožmiausių ir galingiausių gangsterių Bostono istorijoje sugebėjo nuo Federalinių tyrimų biuro (FTB) slapstytis net 12 metų ir iki 2011-aisiais įvykusio jo suėmimo buvo antrasis žmogus FTB ieškomiausių asmenų sąraše po Osamos bin Ladeno.

Garsus nusikaltėlis, kuriam dabar 85-eri, 2013-aisiais buvo nuteistas dusyk kalėti iki gyvos galvos pridedant dar penkerius metus – kad J.Bulgeris niekuomet nebegalėtų gyventi šioje grotų pusėje. Vyro sąskaitoje – įspūdingas kriminalinis rinkinys: dešimtys nužudymų, sąmokslavimas, nelegalus šaunamųjų ginklų laikymas, pinigų plovimas, reketavimas, plėšimas ir narkotikų platinimas.

Viena labiausiai neįtikėtinų šios istorijos detalių ta, į nešvarius J.Bulgerio ir jo pakalikų darbelius buvo žiūrima pro pirštus ypač ilgai. Taip nutiko dėl to, kad aštuntajame dešimtmetyje FTB patys leidosi į sąmokslą su šiuo vyru, norėdami atsikratyti italų mafijos gaujos ir taip prisidėjo prie neįtikėtinos tolimesnės jo nusikalstamos karjeros. Teisėsaugos ir gangsterio bendradarbiavimas ilgainiui pašlijo, bet J.Bulgerio reputacijos išsaugojimu ilgai rūpinosi jo brolis Williamas Michaelas Bulgeris, ilgus metus buvęs Masačusetso valstijos senatoriumi.

Žiaurumu garsėjusio J.Bulgerio vaidmeniui J.Deppas tapo plinkančiu blondinu, grimeriai pakeitė ne tik jo veido formas, bet ir akių spalvą, kuri iš rudos tapo mėlyna. Įspūdingą aktoriaus metamorfozę, kurią dėl panašumo gyrė net tikrąjį nusikaltėlį pažinoję žmonės, Lietuvos žiūrovai kinuose įvertinti galės nuo spalio 2 dienos.





filmai, James Bulger, johnny depp, Juodosios mišios, kinas, kino filmai, mafija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai