Robertas De Niro naujojoje komedijoje „Naujokas“ vaidins kolegų numylėtinį, 70-metį praktikantą

Kas sakė, kad praktikantais darbuotis gali tik studentai? Naujojoje režisierės Nancy Meyers komedijoje „Naujokas“ (angl. „Intern“) Holivudo žvaigždė Robertas De Niro įrodys, jog senjorų per anksti nurašyti nevalia – jie gali pasidalinti išmintimi, nustebinti humoru ir ištiesti pagalbos ranką, kai, atrodo, visas pasaulis griūva.

Filme „Naujokas“ 72-ejų R.De Niro įkūnijo 70-metį Beną – vietoje nenustygstantį ir labai veiklų ne pirmos jaunystės vyruką, kuris išmėginęs daugybę veiklų nuo valgio gaminimo iki mandarinų kalbos kursų vis neranda kaip užpildyti nuobodžių dienų. Pagal naują bendruomenės programą Benas ryžtasi atlikti praktiką modernioje interneto prekybos ir mados įmonėje. Šiai vadovauja Džiulė Ostin, elegantiška, labai atsakinga, vargiai su patiriamu stresu ir krūviu susitvarkanti jauna moteris. Ši rolė teko „Oskaro“ laureatei Anne Hathaway, kuri kadaise žiūrovų širdis papirko pati suvaidinusi praktikantę kino hitu tapusiame filme „Ir velnias dėvi Prada“.

Komedija „Naujokas“, nors gyvenimas joje nėra piešiamas vien rožinėmis spalvomis, suteikia lengvumo pojūtį ir šiltą jausmą, kad gyventi savo malonumui ir dalintis gerumu niekuomet nevėlu. R.De Niro personažas – ko gero, maloniausias ir šmaikščiausias pensininkas, kokį esate matę kine. Jis nesistengia dėtis jaunuoliu ir moka pasijuokti iš savęs. Tuo pačiu jis nuo pirmųjų dienų paperka kolegas suteikdamas jiems tvirtą užnugarį bei dalindamas gyvenimiškus patarimus, kurių, per septynis savo gyvenimo dešimtmečius jis sukaupė išties nemažai.

Šiame amžiuje, kai kiekviena darbovietė ieško tik jaunų ir perspektyvių kandidatų, komedija „Naujokas“ itin reikalinga. Ji parodo, kas nutinka bendrovėje, kurioje darbuotojų amžiaus vidurkis apie 30 metų, kai kolektyvo dalimi į tėvus ar net senelius tinkantis, bet morališkai nepasenęs senjoras. R.De Niro yra pasiruošęs įrodyti kiekvienam skeptikui, kad pensija, kaip sako jo herojus, – visai ne pabaiga, o nesibaigiančios kūrybiškumo paieškos.

Šilta ir jauki komedija „Naujokas“ Lietuvos kino teatrus pasieks rugsėjo 25 dieną.







Anne Hathaway, filmai, Intern, kinas, komedija, Naujokas, robertas de niro

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai