Undinės, fėjos, piratai ir suaugti nenorėjusio berniuko istorija – magiškoje kino kelionėje „Penas: nuotykiai Niekados šalyje“

Anglijos režisierius Joe Wrightas kino mėgėjams geriausiai žinomas kaip romantiškojo filmo „Puikybė ir prietarai“, romantinės karo dramos „Atpirkimas“, veiksmo trilerio „Hanna“ ir klasikinio romano „Ana Karenina“ ekranizacijos kūrėjas. Šių metų spalį jis su komanda į kino teatrus atgabena, ko gero, didingiausią lig šiol savo darbą – fantastinį veiksmo ir nuotykių filmą „Penas: nuotykiai Niekados šalyje“ (angl. „Pan“).

Visai šeimai skirtame magiškame pasakojime J.Wrightas sukūrė naują, dar neregėtą pasaulį, stebuklingą Niekados šalį, kur neįmanoma virsta realybe. Žiurovai gali tikėtis daugybės staigmenų, mat naujasis filmas nėra žinomo „Disney“ filmuko apie Piterį Peną perkūrinys. Įkvėpimo kūrybinė filmo „Penas: nuotykiai Niekados šalyje“ grupė sėmėsi iš originalių škotų rašytojo ir dramaturgo Jameso Matthew Barrie pjesės ir romano „Piteris Penas arba berniukas, kuris nenorėjo užaugti“ (angl. „Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up“), taip pat dar vadinto „Piteris ir Vendė“ (angl. „Peter and Wendy“). Žinoma, kai kurios siužeto linijos ir gausybė naujojo filmo detalių yra visiškai naujos.

Pasak Cinemablend.com kino apžvalgininkų, filmas „Penas: nuotykiai Niekados šalyje“ yra ne istorija apie Piterį Peną, kokią jau esame girdėję, tačiau paslaptinga šio pasakojimo priešistorė. Panašiai, kaip „Betmenas: Pradžia“ buvo Briuso Veino sukurto superherojaus Betmeno žygių įvadas.

Užburiančio filmo Penas: nuotykiai Niekados šalyje“ veiksmas prasideda našlaičių prieglaudoje Antrojo pasaulinio karo metais. Berniukas rankose gniaužia išsaugotą jo motinos (akt. Amanda Seyfried) laišką. Piterio tikslas – surasti mamą, tačiau jo planus sujaukia netikėtas pirato Juodabarzdžio (akt. Hugh Jackmanas) ir jo įgulos įsiveržimas. Londone pagrobtus vaikus jie išgabena į Niekados šalį. Čia atvykę berniukai supranta, kad dulsvas jų pasaulis įgyja tūkstančius naujų spalvų.

Piratai, undinės, fėjos, neregėti gyvūnai ir paukščiai tiesiog atima žadą, tačiau ir šioje paslaptingoje karalystėje tenkla laikytis tam tikrų taisyklių. Piteris, kurį įkūnijo talentingas 11-metis aktorius Levi Milleris, skiriasi nuo kitų piratų pagrobtų berniukų ir jam šiame magiškame skrydyje teks ypatingas vaidmuo. Jau nuo spalio 9 dienos, Lietuvos žiūrovai galės išvysti, kas yra Piterio priešai, o kas – draugai.









filmai, filmai šeimai, Joe Wright, kinas, Pan, Penas: nuotykiai Niekados šalyje, Piteris Penas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai