Pašto ženklą papuošė J. Statkevičiaus suknelė

Garsiausio šalies dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknelė papuošė Lietuvos pašto leidžiamą pašto ženklą. Naujasis pašto ženklas tema „Šiuolaikinis lietuvių menas: mada“ apyvartoje bus nuo rugpjūčio 8 dienos.

Pašto ženklą sukūręs dizaineris J. Statkevičius jame pavaizdavo vieną iš savo darbų – spiralinę suknelę iš storo krentančio kūno spalvos šilko.

„Ši suknelė – mano firminis ženklas. Tai suknelė feniksas, veikianti kaip hipnozė – nuo jos neįmanoma atplėšti akių, nors nėra jokių blizgučių, vien tik rafinuota, švari elegancija ir konstrukcijos grožis.

2001 metais ši suknelė triumfavo ant Paryžiaus podiumo, atnešdama man sėkmę ir suteikdama įsimintino kūrėjo statusą. „Haute Couture“ asociacijos specialistai pavadino ją genialia. Didžiuojuosi šiuo darbu“, – sakė J. Statkevičius.

Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras vylėsi, kad toks pašto ženklas – ne paskutinis Lietuvos pašto ženklų kolekcijoje.

„Labai džiaugiuosi, kad į pašto ženklų kūrimą įsitraukia ir garsūs šalies kūrėjai. Tikiu, kad šis J. Statkevičiaus ženklas bus stiprus postūmis naujos kartos pašto ženklų kūrimui, kur savo idėjų pasiūlys ir kiti Lietuvos menininkai.

Juk pašto ženklas – taip pat savotiškas meno kūrinys, kuris reprezentuoja ne tik jo kūrėją, bet ir Lietuvą, čia gyvenančius žmones. Todėl labai norėtųsi, kad pristatytume save ir savo šalį per gražius ir įdomius pašto ženklus“, – sakė E. Vaišnoras.

Naujasis pašto ženklas bus išleistas 1 mln. tiražu, ženklo nominalas – 2,03 euro. Kartu su pašto ženklu bus išleistas pirmosios dienos vokas, suvenyrinis lapas bei 5 tūkst. egzempliorių tiražo bukletas, kuriame bus po keturis pašto ženklus. Pašto ženklo pasirodymo dieną šiuo ženklu apmokama korespondencija Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama proginiu pirmosios dienos datos spaudu.

Mada – tai tam tikru laikotarpiu visuomenėje vyraujantis stilius, kuris apima drabužių, avalynės, aksesuarų, šukuosenų ir makiažo sritis, interjerą. Šiuolaikinės mados sąvoka gerokai platesnė, ji apima ne tik tradicines sritis, bet ir žmogaus gyvenimo būdą, kūrybą, technologijas, medijas ir pan.

Atskira meno šaka laikoma aukštoji mada (pranc. haute couture), kurios istorija buvo gana dinamiška ir įvairialypė, patyrusi ne vieną pakilimą ir drastišką nuosmukį. Lietuvoje šios meno šakos pradininku laikomas dizaineris Juozas Statkevičius. Jis yra pirmasis lietuvių dizaineris, kuris pristatė dvi aukštosios mados kolekcijas Paryžiuje.

J. Statkevičius yra sukūręs drabužių pasaulinio garso atlikėjoms, aktorėms, modeliams, tokioms kaip Björk, Kyra Sedgwick, Naomi Watts, Nicole Richie, Audrey Butvay Gruss, Kirsta Bard, Svetlana Griaznova.

Dizainerio darbus pristatė garsiausi pasaulio madų žurnalai „Vogue“, „L'Officiel“, „Elle“, „Harper's Bazaar“.

apranga, drabužiai, juozas statkevicius, mada, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai