Interviu su Geni Lou: Priimk iššūkį!

Gintarė Margytė

Rugpjūčio 17 dieną startuos jau šešioliktoji Vasaros šokio mokykla, kurios metu įvairių šokio technikų dėstytojai ves seminarus Lietuvos šokio profesionalams ir mėgėjams. Viena iš atvykstančiųjų dėstytojų - energingoji gatvės šokių atstovė Geni Lou iš Kanados. Dar labai ankstyvoje paauglystėje savo karjerą pradėjusi Geni, šiandien keliauja po pasaulį ir pasirodo gatvės šokio scenose Toronte, Niujorke, Honkonge, Bankoke ir kitose šalyse. Nuolatinis poreikis keliauti ir pažinti kitų šalių gatvės šokio bendruomenes atvedė ją ir į Lietuvą. Vasaros šokio mokyklos metu, Geni pristatys gatvės šokio stilių „waacking” ir „popping” technikas bei kvies jose atrasti save. Su Geni kalbamės apie įkvėpimą ir gatvės šokio iššūkius.

Ką tau reiškia šokis? Šokis tau pramoga, hobis ar darbas?

Ką man reiškia šokis... Sunku atsakyti. Tikriausiai tai – ką labiausiai mėgstu daryti. Šokiu domėtis pradėjau kuomet buvau 15-16 metų. Šis užsiėmimas iš pradžių buvo tik hobis, tačiau greitai tapo pagrindine mano veikla, gyvenimo aistra. Šiemet baigiau vienerių metų „Popping” kursą Švedijoje, o nuo rugsėjo planuoju persikelti gyventi į Londoną, kur toliau sieksiu savo karjeros aukštumų. Nekantrauju, bus labai įdomu! Nesvarbu, ar šokis bus laisvalaikio praleidimas, ar tam tikra kūrybinė saviraiška lydima intensyvaus darbo – tai visuomet bus mano neatsiejama gyvenimo dalis, teikianti malonumą.

Kodėl gatvės šokiai? O ne baletas, šiuolaikinis šokis ar kt.?

Kuomet lankiau vidurinę mokyklą, prisimenu kaip nuolatos žiūrėdavau Missy Elliot vaizdo įrašus ir galvodavau: „ŠTAI KAIP AŠ NORIU ŠOKTI”. Vėliau kartu su klasės draugais pradėjome lankyti hip hop šokių pamokas, ko pasekoje aš atradau ir kitus gatvės šokio stilius. Man patiko muzika, bendruomenė, jaučiausi daranti tai, ką ir turiu daryti. Po kiek laiko išbandžiau save ir baleto, šiuolaikinio šokio ir džiazo šokių užsiėmimuose, tačiau niekada nepajutau tokios pat aistros, kokią jaučiau šokdama gatvės šokius.

Jei ne šokiais, kokia kita veikla norėtumei užsiimti?

Jei nesiekčiau šokėjos karjeros, tikriausiai siečiau save su muzika arba vaidinčiau teatre, norėčiau pradėti savo verslą, susijusį su scenos menais. Galbūt studijuočiau ką nors alternatyvaus, pavyzdžiui mediciną – akupuktūrą ar refleksologiją?

Nors šokis yra mano aistra ir pagrindinė veikla, tačiau aš turiu daugybę kitų pomėgių, į kuriuos norėčiau labiau įsigilinti ir tikiuosi, kad visą tai man dar pavyks įgyvendinti ateityje!

Kokia šiuo metu yra tavo darbo diena?

Šis laikotarpis labai intensyvus ir tiesiogine šio žodžio prasme, šiuo metu gyvenu lagamine, nes iki rugpjūčio pabaigos keliauju per Europą, dalyvauju įvairiose stažuotėse ir dirbtuvėse. Kiekviena diena, savaitė šiuo metu yra vis kitokia, su įvairiais iššūkiais ir potyriais. Esu lankstus ir greitai prie pasikeitusios aplinkos prisitaikantis žmogus, todėl šiuo metu tiesiog mėgaujuosi gyvenimo ruošiamomis staigmenomis.

Iš ko semiesi įkvėpimo?

Aš stengiuosi apsupti save žmonėmis, kurie mane įkvepia, todėl, sakyčiau, kad mano draugai ir šeima yra mano didžiausias įkvėpimo šaltinis! Visi jie turi tam tikrų savybių kuriomis aš žaviuosi. Sekdama jų pavyzdžiu, aš augu ir jaučiuosi stipresnė susidūrusi su gyvenimo man metamais iššūkiais. Mane nuoširdžiai įkvepia tokie žmonės, kurie nebijo pažiūrėti baimei į akis ir drąsiai priima gyvenimo iššūkius, žmonės kurie puoselėja savo vidinį aš, ir tuo dalijasi su aplinkiniais.

Papasakok įsimintiniausią gatvės šokio dvikovą kurioje teko dalyvauti.

Manau tai buvo pati pirmoji mano šokių dvikova. Tai įvyko, kai buvau 16 ar 17 metų ir savo jėgas turėjau išbandyti su Hitmaster Fish, kuris gatvės šokio bendruomenėje yra vadinamas „OG” (OG – angl. Original gangster). Ir aš gavau A++ įvertinimą! Prisimenu, kaip tuo metu jaudinausi, juk buvau beveik be patirties, tačiau aš priėmiau tai kaip iššūkį ir drąsiai žengiau pirmyn. Kartais tai turi padaryti, kad judėtum į priekį.

Vasaros šokio mokykloje vesi du kursus: popping ir waacking. Papasakok plačiau ko dalyviams tikėtis iš tavo vedamų kursų?

Dalyviai turėtų būti nusiteikę intensyvioms paskaitoms - mokysimės pagrindinių gatvės šokių technikų ir metodų. Nemažai dėmesio skirsime improvizacijai, bandysime išeiti iš komforto zonos. Be abejo ir smagiai praleisime laiką.

Ko pati tikiesi iš vizito Lietuvoje ir dalyvavimo Vasaros šokio mokykloje?

Tai bus mano pirmasis vizitas Lietuvoje ir aš tiesiog nekantrauju susipažinti su vietine šokio bendruomene. Manau turėsime nemažai laiko dalintis gerąją patirtimi bei mokytis vieniems iš kitų. Labai laukiu šio vizito!

 

Interviu. Geni Lou, šokėja, šokiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai