Rolandas Vilkončius: „Į Kroatiją važiuočiau ir 20 kartą‘“

„Gražiausia šalis Europoje, be abejonės, yra Portugalija, - šypsosi TV laidų vedėjas Rolandas Vilkončius. – Bet šią vasarą jau penktąsyk su šeima važiavome atostogų į Kroatiją, nes Portugalija yra labai toli, o Kroatija ramiai ir be streso pasiekiama automobiliu“. Pasak Rolando, jam nėra gražiau nei Kroatijos kalnai ir jūra, skaidri, švari ir fantastiško turkio spalvos. Rolandas į Kroatiją išsiruošė su visa šeima – žmona Dalia ir sūnumis Ąžuolu ir Ugniumi. Kroatijos vakarus - Istrijos regioną - jie pasiekė per dvi dienas, pasirinkami tarpinę nakvynę Čekijos Mikulovo mieste.


Ant Skitača kalno


Skitači miestelio gydančio vandens šulinys


Vakaras Labine

„Visada nuomojamės apartamentus, bent porą kilometrų nutolusius nuo jūros, tada daugiau ramybės ir mažiau turistinio šurmulio. Skaitai knygą kažkur vidury kalno, aplink šmirinėja gyvatės, skorpionai – vargu, ar dar kurioje kitoje gautum tiek laukinės gamtos“, - pasakoja Rolandas.

Kai tik atvažiuoja į savo atostogų vietą, Vilkončiai išsiaiškina, kur vietinis turgelis, jame perka vaisius, daržoves, žuvies. „Šioje kelionėje įvyko lūžio taškas, - juokiasi Rolandas. – Aš pradėjau valgyti jūrų gėrybes!

Labiausiai prisidėjo kaimynystėje poilsiavusi internacionalinė italo ir vokietės šeima. Moteris yra restorano šefė, išmokė, kaip kepti ir patiekti žuvį, krevetes. Anksčiau sakydavau, kad man skaniausia žuvis yra dešra, o dabar jau nesu toks kategoriškas... Ypač, kai žuvis – šviežia, naktį pagauta ir ryte atsidūrusi ant prekystalio“.

Ir tai nebuvo vienintelė kaimynystėje užsimezgusi pažintis. Su kitais kaimynais vokiečiais Vilkončiai taip susibendravo, kad ketina artimiausiu metu juos palankyti Kelne.

Rolandas negaili komplimentų Istrijos regionui, kuriame praleido beveik dvi savaites atostogų – čia kroatai labiau primena italus, sveikinasi „Ciao“, šios vietos – tai buvusi Romos imperijos dalis. „Rekomenduoju pasivaikščioti po Rovinjo miestelį, kurio šimtmečius menančios gatvių grindiniai nugludinti iki blizgumo. Perfrazuojant šiemetinį LNK šūkį, galiu pasakyti, kad Kroatija yra dvidešimt kartų geriau ir važiuočiau į ją kad ir dvidešimtą kartą.“










 

atostogos, atostogos Kroatijoje, atostogų įspūdžiai, Kroatija, Rolandas Vilkončius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai