Mindaugas Rainys: „Krepšinis – liga, kurios nereikia bijoti“

Liepos 29 dieną, tiesioginiame TV3 eteryje prasideda „3 už Lietuvą“ sirgalių krepšinio turnyras, kuriam diriguos ilgametis sporto žinių vedėjas ir komentatorius, o dabar – laidų kūrėjas Mindaugas Rainys. Pats kadaise svajojęs būti krepšininku, artėjančio „3 už Lietuvą“ turnyro dalyvius jis perspėja, kad laukia azartiškos dvikovos ir ragina pradėti rimtai treniruotis.

Specialiame interviu Mindaugas pasakoja apie meilę krepšiniui, sirgaliaus filosofiją bei artėjantį Europos vyrų krepšinio čempionatą, kurį TV3 žiūrovai išvys jau netrukus.

Vaikystėje norėjote būti krepšininku. Kaip gimė ši svajonė?

Manau, kad taip įvyko dėl keleto priežasčių. Esu gimęs Kaune – krepšinio sostinėje. Tėtis buvo krepšininkas. Augau su dviem broliais, kurie mylėjo šią sporto šaką, todėl natūralu, kad krepšiniu susidomėjau anksti. Nuo kokių penkių metų gainiojau oranžinį kamuolį, o vėliau sekė ir sporto mokyklos. Viltis vieną dieną tapti profesionalu nutrūko vėlai, kai prispaudė mokslai bei prasidėjo įvairios traumos.

Ar galite įvardinti, kuri su krepšiniu susijusi akimirka labiausiai įstrigo atmintyje?

Tokių akimirkų yra labai daug. Ryškiai prisimenu vaikystėje netoli namų buvusias krepšinio aikšteles, kuriose su draugais dienų dienas leisdavome. Nekreipdavome dėmesio ar lauke trisdešimties laipsnių karštis, ar pliaupia lietus.

Prisimenu, kai per vienerias rungtynes pataikiau šešis iš septynių mestų tritaškių. Prisimenu, kaip pirmą kartą sutikau Arvydą Sabonį ir paspaudžiau jam ranką. Prisimenu plyštančių kelio kryžminių raiščių skausmą.

Taip pat prisimenu skambiausias Lietuvos rinktinės pergales. Viena maloniausių 2010 metais iškovojome Pasaulio čempionate Turkijoje. Pastaraisiais metais nuostabiausias rungtynes sužaidėme ketvirtfinalyje su Argentina – jose lietuviai priminė buldozerį, o argentiniečiai – griaunamą namą.

Ar galite save vadinti tikru krepšinio sirgaliumi?

Manau, ši sąvoka turi labai daug prasmių. Kiekvienas, mylintis krepšinį, tikriausiai mano, kad yra tikras krepšinio sirgalius. Nors aktyviai nebežaidžiu, tačiau visada gavęs progą stengiuosi sudalyvauti varžybose, stebiu lietuvišką ir viso pasaulio krepšinį. Telefone nuolat skaitau straipsnius apie žaidėjus, trenerius, komandas. Visada giedu himną prieš nacionalinės rinktinės kovas, o savotiška tradicija tapo ir tai, kad neužmiegu po pralaimėjimo ir būnu euforijoje po pergalės – taip, aš tikras sirgalius.

Kaip manote, kokie pagrindiniai simptomai sako, kad esi „susirgęs krepšiniu“?

Simptomų būna labai įvairių, tačiau šios ligos nereikia bijoti.

Kokia vietą prognozuojate Lietuvos rinktinei Europos vyrų krepšinio čempionate?

Aš neprognozuoju, o tikiu, kad viskas bus labai gerai. Dar anksti kalbėti apie vietas, tačiau jau laukiu pirmųjų rungtynių, žalių tribūnų ir giedamo himno.

Ką patartumėte besiruošiantiems „3 už Lietuvą“ turnyrui?

Vienareikšmiškai – treniruotis. Žvelgdamas į žvaigždžių komandas, manau, kad jų priešininkams nebus lengva. Jei kas nors galvoja, kad Virgilijus Alekna moka tik diską mėtyti – labai klysta, o ir kiti žinomi žmonės ateina ne pasirodyti, o rimtai žaisti.

Pirmosios „3 už Lietuvą“ kovos, kurias transliuos TV3 televizija, vyks: liepos 29 d. Klaipėdoje, liepos 31 d. Šiauliuose, rugpjūčio 8 d. Alytuje, rugpjūčio 12 d. Kėdainiuose bei rugpjūčio 17 d. Kaune. Dalyvauti turnyre gali kiekvienas – tereikia užregistruoti trijų žaidėjų komandą, kuriuos visus vienija giminystės ryšys. Turnyro čempionų laukia pagrindinis prizas, kurį įsteigė Antano Guogos paramos fondas – bilietai į Europos vyrų krepšinio čempionatą. Dalyvio anketą rasite www.tv3.lt/3uzlietuva.

„3 už Lietuvą“ – nuo liepos 29 dienos tiesiogiai per TV3!

3 už Lietuvą, europos krepsinio cempionatas, Krepsinis, Mindaugas Rainys, sirgalių krepšinio turnyras

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai