Now Reading
Festivalis „Mandala“ jau penktą kartą mokys gyventi laimingiau

Festivalis „Mandala“ jau penktą kartą mokys gyventi laimingiau

Festivalis „Mandala“ jau penktą kartą mokys gyventi laimingiau

Sigitos Dabulskytės nuotraukos

Vasara – puikus metas keistis, pasirūpinti sveikata, įgyti naujų žinių ir pakeisti įpročius. Šį savaitgalį – liepos 24-26 d. jau penktą kartą organizuojamas festivalis „Mandala“ kviečia visus, norinčius geriau pažinti save ir sužinoti apie sveiką gyvenseną. Renginys šiemet vyks Kmituose netoli Kernavės.

„Sveikata – ne tik sveikas kūnas, bet ir žmogaus sugebėjimas jaustis laimingu, kurti darnius santykius su savimi, kitais ir aplinka“, – festivalio idėja dalijosi jo organizatorė Sigita Dabulskytė.

Šis festivalis – pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Panašūs jau dešimtis metų rengiami JAV, Anglijoje, Vokietijoje, Izraelyje. Organizuoti „Mandalą“ mergina nusprendė apsilankiusi latvių organizuojamoje sveikos gyvensenos ir dvasingumo stovykloje „Gara vasara“.

Šių metų „Mandala“ – jubiliejinė – pirmoji buvo suorganizuota prieš penkerius metus. Per tiek laiko gerokai išsaugo tiek pranešėjų, tiek dalyvių skaičius. Bent tris kartus keitėsi ir renginio vieta. Šiemet jis vyks Neries regioniniame parke esančiame Kmitų kaime, itin vaizdingoje vietoje ant upės kranto. Ši vieta yra vienodai – maždaug 50 km – nutolusi nuo Vilniaus ir Kauno. „Jau pati aplinka nuteikia ramybei, norui įsiklausyti į save“, – teigė Sigita.

Dalyvių laukia įtempta programa – įvairūs užsiėmimai prasidės nuo ansktyvo ryto ir tęsis iki sutemų.

„Mandalos“ programa pagal tematiką suskirstyta į keturias dalis ir vyks atskirose pavėsinėse, pavadintose gamtos stichijų vardais: Žemės (kūno pažinimas, medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos) ir Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai).

Festivalis prasidės penktadienio popietę ir tęsis iki sekmadienio vakaro. Iš viso festivalyje – daugiau nei pusšimtis paskaitų ir užsiėmimų. „Šiemet programa – dar gausesnė, nei ankstesniais metais – dalyviai tikrai turės iš ko rinktis“, – tikino organizatorė.

Ypač didelį dėmesį organizatorė šiemet skyrė psichologijai. Renginio dalyviai sužinos kaip lengviau susitaikyti su netektimis, legviau išgyventi krizinį laikotarpį, sustiprinti psichiką, atsikratyti klaidingo mąstymo bei neįsisąmonintos įtampos. Nenorintys per daug gilintis galės išreikšti save šokio, obertoninio dainavimo užsiėmimuose, sukurti gėlių mandalą, sudalyvauti meno terapijos užsiėmimuose, pasigaminti įvairių aksesuarų ar pabandyti piešti kojomis! Festivalio dalyviai taip pat galės susipažinti su įvairiomis jogos rūšimis (pavyzdžiui, veido joga), mankštomis, išmokti atpalaiduojančio savimasažo, sužinoti apie ajurvedinę mitybą. Šiemet festivalyje dalyvaus ir šeimos gydytoja – ji skaitys pranešimą apie tai, kaip žmogaus nuotaika įtakoja sveikatą bei teiks asmenines konsultacijas. Organizatorė taip pat patarė būtinai sudalyvauti svečių iš Indijos paskaitose apie tai kaip rasti vidinę ramybę ir būti sėkmingu gyvenime.

Vakarais po užsiėmimų vyks gyvos muzikos koncertai. Pasirodys du tarptautiniai kolektyvai – grupės „Uebanda“ ir „Rainbow“, modernaus lietuviško folkloro grupė „Undan“ , šeštadienio vakarą vyks ypač įspūdingas dervišų iš Ukrainos pasirodymas. Didelis dėmesys šiemet renginyje skirtas gongams – penktadienio programą pabaigs meditacinė koncertinė programa „Gongų maudynės“, šeštadienį ir sekmadienį bus surengti kvėpavimo terapijos ir jogos užsiėmimai skambant gongams, taip pat veiks speciali gongų erdvė, kurioje vyks individualios gongų garsų sesijos.

„Festivalis skirtas norintiems tobulėti, tačiau kartu moko labiau priimti ir mylėti save bei kitus“, – aiškino „Mandalos“ sumanytoja.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiemet festivalyje atsirado dar viena – bendruomenės erdvė – ji skirta bendrauti – dalyviai čia galės diskutuoti įvairiomis temomis, dalintis žiniomis, susirasti bendraminčių.

Festivalyje nebus leidžiama vartoti alkoholio ir kitų kvaišalų. Rūkyti festivalio teritorijoje taip pat draudžiama – negalintiems susilaikyti bus įrengta speciali vieta atokiau nuo renginio vietos. Festivalyje veiks kelios lauko kavinukės, siūlančios vegetarišką maistą, dalyviai taip pat galės gaminti maistą palapinių miestelyje įrengtose laužavietėse.

Į festivalį kviečiama atvažiuoti su visa šeima. Vaikams vyks specialūs užsiėmimai, su jais žais „Vėjų fėjos“ aktoriai. Į „Mandalą“ galima atsivežti taikius šunis ir kitus naminius gyvūnėlius, tačiau šeimininkų prašoma, kad jie nelotų ir kitaip netrikdytų užsiėmimų, o priteršus privaloma išvalyti. Į renginį galima atplaukti baidarėmis.

Negalintys nakvoti palapinėse galės apsistoti netoli esančiuose namukuose – tiesa, vietų skaičius ribotas, jas reikia užsisakyti iš anksto.

Bilietais į festivalį jau prekiaujama. Festivalio metu jie bus brangesni, nei perkant iš anksto. Studentams su Lietuvos studento pažymėjimu ar ISIC kortele taikomos nuolaidos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top