Now Reading
„Karklė 2015“: muzikos poveikį stiprins pramogų azartas ir adrenalinas

„Karklė 2015“: muzikos poveikį stiprins pramogų azartas ir adrenalinas

„Karklė  2015“: muzikos poveikį stiprins pramogų azartas ir adrenalinas

Donato Ruginio nuotr.

Klausytis gyvai atliekamų pasaulinių muzikos hitų ir tuo pačiu metu skrieti lynu virš šėlstančios minios. Pertraukas tarp garsiausių Lietuvos bei užsienio atlikėjų pasirodymų skirti originaliai sporto šakai ar deryboms hipių turgelyje. Skrosti Baltijos bangas įvairiausiomis vandens transporto priemonėmis ar pasinerti į pieno baltumo putų jūrą…

Šias bei daugelį kitų dar neišbandytų pramogų pasiūlys didžiausias šalies vasaros muzikos ir meno festivalis „Karklė 2015 Live Music Beach“, vyksiantis rugpjūčio 14-16 dienomis Lietuvos pajūryje, Karklėje, ir pakviesiantis gyvai išvysti tokias pasaulinio garso kompanijas, kaip „Rudimental“, „Example“, „GusGus“, Marlon Roudette, „Tensnake“, Tiga, o taip pat Lietuvos muzikos elitą – Marijoną Mikutavičių, Jazzu ir Leon Somov, Mantą Jankavičių, Jurgą Šeduikytę, Alina Orlovą, grupes „Antis“, „Lemon Joy“, „G&G Sindikatas“ ir daugelį kitų.

Orientuojasi į kokybę

Iš viso šiemet skaičiuojama daugiau nei 60 įvairių pramogų organizatorių bei per 30 tradicinių hipių turgelio prekybininkų, kurių atranka buvo vykdoma griežtai atsižvelgiant į siūlomo produkto ar atrakciono kokybę, originalumą, atraktyvumą bei saugumą.

Viena iš naujovių – per 1000 kv. m ploto dažasvydžio aikštelė, kurioje bus galima savo kailiu pajusti tikrą kovos jaudulį bei sočiai pasikrauti adrenalino. Bene įspūdingiausi atrakcionai – 100 metrų ilgio lynas, kuris bus nutiestas prie pagrindinės festivalio scenos, bei „kosminė“ katapulta.

Ne ką mažesnį įspūdį turėtų palikti paplūdimyje prie šokių muzikai skirtos „Beach stage“ net kelis kartus išsiliesianti putų jūra, kuriai bus panaudota 2 tūkstančiai litrų aplinkai nekenksmingų putų.

Plati erdvė saviraiškai

Renginio teritorijoje tradiciškai įsikurs „Street Zone“, skirta ekstremalaus sporto bei gatvės stiliaus mėgėjams. Jos erdvės bus pritaikytos parkūrui, trikingui, BMX dviračiams ir kt. Festivalio metu bus surengtas „Akvilės“ kosminio tinklinio čempionatas, kuris vyks ant milžiniškos pripučiamos aikštelės. Šiek tiek „kosminis“ bus ir Karklės festivalio krepšinio turnyras: vietoje tradicinio krepšinio rengiamos „Slamball“ dėjimo į krepšį varžybos specialioje aikštelėje su batutais.

Festivalio žiūrovai taps ir savotiškų muzikinių varžybų liudytojais, mat Karklėje antrus metus rengiamas jaunų grupių konkursas „Golden Fish“. Jo dalyviai – šešios grupės, kurias iš beveik 30 pretendentų atrinko kompetentinga komisija bei balsavusieji festivalio interneto svetainėje www.karkle.com, – paaiškės liepos 17 d., o nugalėtojai bus paskelbti po dviejų „koncertinių kėlinių“ vyksiančių pirmąją ir antrąją festivalio dienomis “Kopų“ scenoje. Nugalėtojams, be vertingų prizų, bus suteikta galimybė pasirodyti M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose. Taigi žiūrovų laukia ne tik naujų muzikinių atradimų džiaugsmas, bet ir azartiška kova scenoje.

Veiksmas – ir paplūdimyje, ir jūroje

„Karklė Live Music Beach“ – vienintelis festivalis Lietuvoje, vykstantis pajūryje, tad renginio organizatoriai daug dėmesio skiria veiksmui paplūdimyje bei jūroje. Festivalio dalyviams bus pasiūlyta daugybė puikių vandens pramogų: baidarės, irklentės, kateris su pripučiamu vandens ratu, vandens slidės, jėgos aitvarai ir kt.

„Paplūdimyje budės gelbėtojai. Tačiau ir pačius festivalio svečius kviečiame būti atsakingus, įvertinti savo jėgas bei galimus rizikos faktorius“, – saugiai mėgautis vandens pramogomis ragina festivalio pramogų koordinatorius Karolis Makauskas.

Anot jo, paplūdimys be priežiūros nebus paliktas ir naktį: tamsiuoju paros metu planuojama jį apšviesti įvairiaspalvėmis šviesomis. Juolab kad čia ir vėl įsikurs kasmet milžiniško populiarumo sulaukiantis „Latino“ muzikos klubas, kuriame beveik visą parą skambės šio stiliaus muzika, vyks šokių pamokos.

Ramybės ir turiningo poilsio oazės

Tiems, kuriems pakaks dienos koncertų ir vakare norės tiesiog turiningai pailsėti, rengiamas kino teatras po atviru dangumi. Jame ne tik bus galima žiūrėti specialiai ruošiamą trumpametražių filmų programą, bet ir pasimėgauti naktiniu fakyrų ugnies šou.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak K. Makausko, ne visi festivalio dalyviai atvyksta ieškoti ekstremalių pojūčių ar šėlti iki nukritimo, todėl jame palikta vietos kūrybai, atsipalaidavimui ar tiesiog nuoširdžiam bendravimui.

„Vienas iš pavyzdžių – Karklės festivalio biblioteka, kurios įrengimu rūpinasi Klaipėdos viešosios I. Simonaitytės bibliotekos komanda. Čia bus galima susipažinti su japonų kultūra, pasiklausyti senų plokštelių ar tiesiog mėgautis knyga bei ypatinga arbata“, – vardija pramogų koordinatorius.

Dar viena egzotiška poilsio oazė – tradicinis hamakų parkas, kuriame atpalaiduojantį „muzikinį“ foną visą parą kuria pušų ir jūros ošimas. Tuo metu pristigusieji šilumos bus kviečiami pasikaitinti didžiausioje Lietuvoje pirtyje ant ratų.

Socialinė misija

Šeštus metu rengiamo Karklės festivalio organizatoriai teigia siekiantys būti socialiai atsakingi ir kartu paskatinti tokiais tapti festivalio dalyvius. Todėl festivalio metu, bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, Nacionaliniu kraujo centru, Jaunimo linija, gyvūnų gerovės bei kitomis organizacijomis, rengiama visa eilė socialinių iniciatyvų ir akcijų.

Bilietus į festivalį „Karklė Live Music Beach“ platina Tiketa.lt. Iš viso šiemet bus parduota tik 10 tūkst. bilietų, kurių daugiau nei 75 proc. – jau didžiausiam vasaros nuotykiui pasiruošusių laimingųjų rankose.

Siekdami prisidėti prie unikalaus pajūrio puoselėjimo, po 1 eurą nuo kiekvieno parduoto bilieto organizatoriai tradiciškai skiria Karklės kaimo infrastruktūrai gerinti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top