„Granatos Live“ naktinę programą „užsuks“ Lietuvos ir užsienio didžėjai

Būrys didžėjų pasirodys ilgiausiai veiksiančioje festivalio „Granatos Live“ scenoje. Liepos 31 – rugpjūčio 2 d. vyksiančiame festivalyje didžėjai suks plokšteles nuo 22 val. iki kito ryto.

Penktadienio naktį DJ sceną užims „Despotin Beat Club“. Juodosios muzikos alchemikai žada nesidrovėdami suspausti kuo daugiau žmonių po stogu ir už didžėjų nugarų. Svarbiausias vakaro svečias – Scratcha DVA. Su garsiu Londono didžėjumi ir prodiuseriu scenoje pasirodys ir gerai žinomi Lietuvos atstovai – Vaiper Despotin, Elboe x Fingalick, Bedim x Remedy ir Tomas Boo.

Vienas pagrindinių „Hyperdub“ atstovų Scratcha DVA niekuomet nebandė pataikyti į konkretų žanrą – savąjį kelią jis prasiskynė kurdamas įdomias kompozicijas, apjungiančias šokių muzikos tendencijas ir stilius. Tai atsispindi tiek jo debiutiniame albume „Pretty Ugly“, dėl kurio didžėjus buvo lyginamas su tokiais grandais kaip Flying Lotus, tiek šokių aikštelei paruoštame EP „Fly Juice“. Šis įrodė, kad Scratcha DVA gali sukurti išsiskiriančius ir su niekuo nesulyginamus hauso hibridus.


Scratcha DVA

„Despotin Beat Club“ įkūrėjas Vaiper Despotin – viena įtakingiausių asmenybių Lietuvos urbanistinėje kultūroje. Žanro ribų nepaisantis Vaiperis miksuoja skolintus įrašus su moderniomis technologijomis seną muziką paversdamas šiuolaikine. „Despotin Beat Club“ nariai Elboe x Fingalick ypatingus pasirodymus sukuria maišydami gilų ir tamsų soul, bass, house ir dubstep. Bedim x Remedy – unikali klaipėdietiška sąjunga, sudaryta iš radijo laidos „Despotin’ Beat Club“ vedėjo Bedim, kuris varijuoja tarp geidulingumo bei brutalumo, ir įvairiausius nenuspėjamo stiliaus ritmus sukančio Remedy.


Vaiper Despotin

Su Tomu Boo užaugo ištisos Vilniaus klubinėtojų kartos. Gūdžiais 1994-aisiais, kai naktinis gyvenimas sostinėje praktiškai neegzistavo, jis pradėjo organizuoti legendomis apipintą vakarėlių ciklą „Boogaloo“. Dabar Tomas – didžios klubinės muzikos grandų dinastijos atstovas, nestokojantis plokštelių, kurių grioveliuose įrėžtas XX a. aukso fondas.

Šeštadienio nakties ramybės drumstėjai – vieni seniausių Lietuvos alternatyvaus skambesio didžėjų „Naktiniai Paukščiai“. Jau antrus metus Zip FM radijo eteryje siaučiantys Roads ir Pakas groja muziką, kuri aprėpia neįsivaizduojamai platų muzikinį spektrą. Pradedant nuo robotizuoto elektro iki laužytų breaks ir drum‘bass, nuo abstrakčių techno bei house temų iki urbanistinių garage ir dubstep vingrybių. Tokią mikstūrą gali sumaišyti tik genijai arba bepročiai, į šį klausimą jie patys neturi atsakymo, tačiau aišku – išgirdę, atsitokėsite tik 8 val. ryto į viršų iškeltomis rankomis.

„Naktinių paukščių“ vakaro vinis – belgų duetas „GoldFFinch“. Vieni įdomiausių Europos elektroninės muzikos atstovų sukūrė savitą išskirtinį tamsų ir sunkų garsą, apjungiantį house ir techno muziką. Yoann ir Gilles nesistengia tilpti į rėmus, jų tikslas – suteikti žmonėms progą stipriai išlieti prakaitą šokių aikštelėje. Šis siekis pasitvirtino ir užtikrino duetui pasirodymus vienuose geriausių pasaulio klubų ir Europos festivaliuose.

Lietuvos melomanams puikiai pažįstamas radijo laidų vedėjas, kūrėjas ir didžėjus Loranas Vaitkus groja nuo minkšto house iki gilaus techno – visada tiksliai, subtiliai ir vietoje. Prodiuseris ir didžėjus Mantas T. (Partyzanai) groja nuo 1997-ųjų – griežtai tik iš vinilinių plokštelių ir vadovaudamasis credo: „Pastovus garso maištas“. Solidžią „Naktinių Paukščių“ šeimą šiemet papildė ir „pusė vokiečio pusė lietuvio“ – prodiuseris ir didžėjus Aleksas Krell, geriau žinomas Thing vardu. Jis atakuos ausis bekompromise techno muzika.

 


Muzikos festivalis „Granatos Live“ vyks liepos 31 – rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse. Bilietus platina BILIETAI LT.

Despotin Beat Club, granatos live, granatos live 2015, muzikos festivaliai, muzikos festivalis, Scratcha DVA, Vaiper Despotin

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai