Now Reading
Naują albumą ruošiantys indie rokeriai „Parklights“ pristato pozityvią dainą „Tonos laimės“

Naują albumą ruošiantys indie rokeriai „Parklights“ pristato pozityvią dainą „Tonos laimės“

Naują albumą ruošiantys indie rokeriai „Parklights“ pristato pozityvią dainą „Tonos laimės“

Kartais naują dainą pavyksta parašyti vos per keletą minučių, o kartais tam reikia daugybės bemiegių naktų. Po poros metų pertraukos lietuvių indie rokeriai „Parklights“ savo gerbėjų teismui pristato naują kūrinį „Tonos laimės“.

Pozityvi, įkvepianti, geros energijos užtaisą skleidžianti daina. Taip būtų galima apibūdinti „Tonos laimės“.

Grupės nariai tikisi, kad kiekvienas klausytojas išgirs joje kažką savito ir pagalvos apie tai, kas jam asmeniškai kelia daugiausia malonių emocijų. „Kartais net ir maži dalykai teikia labai daug laimės, o visa tai nejučiomis aplenkiame. Tikiu, kad daina padės išmokti pastebėti malonias smulkmenas ir kreipti mažiau dėmesio į materialius dalykus – jų tikrai mūsų gyvenime per daug“, – sako grupės vokalistas, dainai žodžius ir muziką kūręs Laurynas Marma.

Pasak jo, lietuviška dainos versija gana gimė netikėtai. Jau rudeniop „Parklights“ ketina į dienos šviesą paleisti kone dvejus metus brandintą mini albumą, kuriame skambės kelios angliškos dainos. Tarp jų – ir angliška „Tonos laimės“ versija. Mintis įtraukti ir lietuviškai skambantį kūrinį grupės nariams kilo kone paskutinę minutę. „Supratome, kad trūksta dainos, kuri padėtų pasiekti platesnį klausytojų ratą. Taip atsirado „Tonos laimės“ ir lietuviška jos versija“, – mintimis dalijasi Laurynas.

Muzikinę veiklą jis ir likę kiti trys grupės nariai – gitaristas Arūnas Rudzevičius, bosinės gitaros meistras Vytenis Sakalauskas ir būgnininkas Robertas Sabaliauskas – vadina tiesiog maloniu hobiu. Visi jie lygiagrečiai turi kitus darbus, todėl, natūralu, kūrybai laiko lieka mažiau. „Dainą įrašinėjome pusantrų metų, tačiau mūsų tempais tai – normalu. Labai daug laiko tam skirti negalime, o padaryti norisi kokybiškai. Dėl to viskas ir užtrunka“, – pasakoja „Parklights“ lyderis.

Prieš maždaug šešerius metus susibūręs kolektyvas intensyviau koncertuoti ėmė tik nuo 2014-ųjų. „Parklights“ muzika šiandien spalvinga, čia skamba ir gitaros, girdisi ir elektroninės muzikos garsų užuominos. „Pradėjome nuo sunkesnio skambesio, tačiau laikui bėgant supratome, kad reikia kažką keisti. Labai laukiame naujo albumo ir tikimės, kad atrasime savo klausytoją“, – sako Laurynas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Internete jau pasirodė ir minimalistinis dainos „Tonos laimės“ vaizdo klipas. Jame – pušų paunksmėje stovintis grupės Laurynas, prie kurio kuprinės vėjyje plaikstosi du rožiniai balionai. „Laimė nesveria daug, o jos svorį lengva laikyti ant pečių, pasiimti su savimi – tokia buvo klipo idėja. Viską darėme patys, pats procesas buvo labai įdomus“, – pasakojo jis.

Įvertinkite naują „Parklights“ kūrinį patys.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top