Now Reading
Žymus renginių organizatorius savo patirtį perduos jaunajai kartai

Žymus renginių organizatorius savo patirtį perduos jaunajai kartai

Žymus renginių organizatorius savo patirtį perduos jaunajai kartai

Laikas.lt

Plečiantis pramogų rinkai, neišvengiamai didėja specialistų, išmanančių ne tik įgarsinimo ar apšvietimo niuansus, bet ir turinčių renginių technologijų bei vadybos žinių, paklausa – tuo neabejoja daugelio renginių organizatorius ir techninis direktorius bei VšĮ „Muzikos zona“ vadovas Dovydas Bluvšteinas. Daugeliui puikiai pažįstamas muzikos ir renginių vadybos ekspertas visai netrukus savo patirtimi dalysis su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentais – jis tapo vienu iš jau šį rudenį startuosiančios renginių inžinerijos studijų programos rengėjų bei dėstytojų.

„Viso pasaulio pramogų bei scenos menų rinka sparčiai plečiasi, daugėja technologiškai pažangių teatrų ir koncertų salių, gerėja įvairių kultūros centrų techninis aprūpinimas. Šiuo metu šioje srityje dirba neblogai atskiras sritis įvaldę savamoksliai, tačiau, sudėtingėjant bei įvairėjant technikai, jų kvalifikacija bei universalumas tampa nepakankami. Kompiuterizuota įranga leidžia automatizuoti daug darbų, bet jai valdyti yra būtinos įvairios technikos ir IT žinios“, – pasakojo D. Bluvšteinas.

Iki šiol Lietuvos universitetuose tokios ar panašios programos nebuvo, tad VGTU – pirmoji Lietuvos aukštoji mokykla, nuo šiol siūlanti renginių inžinerijos studijų programą. D. Bluvšteino teigimu, mūsų šalyje ruošiami tik garso operatoriai, daugiausia – darbui garso įrašų studijose, bet to gyvam koncertų bei renginių įgarsinimui nepakanka. Renginių inžinerijos studijų programa nebus skirta profesionalių garso ar apšvietimo režisierių ruošimui, bet ji suteiks bazines fundamentalias ir specialias žinias visose scenos menų technikos bei vadybos srityse. Studentai, realiai praktikuodamiesi, išmoks valdyti ir prižiūrėti populiarią nedideliuose renginiuose bei klubuose naudojamą techniką. Tai leis absolventams savarankiškai dirbti kultūros centrų, teatrų, klubų, interaktyvių ekspozicijų ar nedidelių salių inžinieriais. Gabiausieji galės imtis įvairių koncertų ir gastrolių techninės vadybos arba specializuotis vienoje iš scenos menų verslo sričių: įgarsinime, apšvietime, vadyboje ir pan.

Pasak renginių organizatoriaus, net ir Europoje scenos menų technikos bei vadybos mokoma labai mažai kur, todėl tokia specialybė turi didelį potencialą, o ją įgiję studentai galės puikiai darbuotis ir užsienio rinkose.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Programa buvo parengta atsižvelgiant į šių specialistų poreikio augimą tiek Lietuvoje, tiek visoje Europos Sąjungoje, taip pat įvertinus rinką, sparčius technologinius pokyčius, ateities perspektyvas ir užsienio aukštosiose mokyklose siūlomų analogiškų programų paklausą. Programos tarpdalykiškumas kuriamas bendradarbiaujant keturiems VGTU fakultetams: Kūrybinių industrijų, Elektronikos, Statybos ir Fundamentinių mokslų.

Renginių inžinerijos programos paskaitas ves dėstytojai, turintys ne tik mokslinės, bet ir praktinės renginių inžinerijos bei kūrybinių, pramogų industrijų patirties, taip pat socialiniai partneriai, besispecializuojantys renginių versle. Studentai praktiškai išbandyti naujausias technologijas, atlikti įvairius eksperimentus galės jau rugsėjį duris atveriančiame VGTU „LINK MENŲ fabrike“.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top