Ką išduoda kūno kalba?

Mes bendraujame ne tik žodžiais, bet ir kūno, mimikos, gestų, įvairių pozų kalba. Gebėjimas skaityti kūno kalbą ir valdyti savo elgesį bei judesius daugeliu atveju padės tau užmegzti tvirtus dalykinius ir draugiškus santykius bei geriau pažinti aplinkinius.

Tikrąją kūno kalbą valdo pasąmonė. Prieš garsiai ištardami žodžius, mes sąmoningai apgalvojame ką norime pasakyti, tuo tarpu kūnas (judesiai, veido išraiškos ir t.t.) savaime siunčia tam tikrus signalus, atskleidžiančius tikrąją mūsų savijautą ar mintis. Neretai, kuomet žmonės sako ne tai, ką galvoja, kūno siunčiami signalai prieštarauja ištartiems žodžiams.

Ką išduoda rankos?

  • Jei žmogus atviras ir pasiruošęs bendrauti, rankas jis įprastai laiko delnais į viršų. Atviri delnai simbolizuoja nuoširdumą. Pikti, suirzę ar jaučiantys kaltę žmonės stengiasi savo rankas paslėpti kišenėse ar pasidėti jas taip, kad kiti nematytų.
  • Ties krūtine sukryžiuotos rankos perspėja apie konfliktinę situaciją. Tai gynybinė padėtis, kuomet žmogaus jaučiasi nesaugus arba tiesiog nepatenkintas pašnekovo žodžiais, veiksmais ar nuomone. Tą patį reiškia ir į kumštį sugniaužti pirštai.
  • Rankų pozicija išduoda ir žmogaus emocijas. Pavyzdžiui, žmonės, kurie pasiremia skruostą į delną, dažniausiai būna pasinėrę į savo mintis, užsisvajoję. Kuomet į delną remiasi smakras, greičiausiai žmogus kažką vertina kritiškai (tarkim skaito ir analizuoja arba klausosi ir analizuoja). Jei žmogus pirštais paliečia ar patrina savo smakrą, tikėtina, kad tuo metu priiminėja svarbų sprendimą.

Kokie ženklai išduoda simpatiją?
  • Vyrai, norėdami patikti moteriai, pradeda taisytis kaklaraištį ar liemenę, ištiesia nugarą ir kilsteli smakrą aukštyn, tarsi norėdami patempti kaklą. Simpatizuojantis vyras pirmiausia pažiūri į kiekvieną akį atskirai, tuomet žvilgsnį nukreipia link burnos ir vėl grįžta prie akių.
  • Moterys, norėdamos patikti vyrams, nevalingai liečia savo plaukus, pasisuka šiek tiek šonu, sukryžiuoja kojas ir nevalingai ima judinti viršutinę koją. Simpatizuojanti moteris dažniausiai stengiasi pabrėžti savo riešus, taigi atsismaukia rankoves arba pradeda žaisti su apyranke.

gestai, kūno kalba, simpatija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai