VGTU ir tarptautinė įmonė imasi spręsti jaunimo įsidarbinimo problemą

Laikas.lt

Kaip gauti darbą, jei neturi patirties, ir kaip įgyti patirties, jei be jos negali gauti darbo? Šis amžinas klausimas tampa galvos skausmu ne vienam jaunam specialistui, tik baigusiam studijas ir besidairančiam išsilavinimą atitinkančios profesinės veiklos.

„Specialisto vardą reikia užsitarnauti. Nors aukščiausio lygio teorinės žinios labai svarbios, darbdaviai pageidauja darbuotojų, turinčių praktinių įgūdžių. Šiuo metu daug kalbama apie universitetų absolventų įsidarbinimo problemą, kurios bene geriausias sprendimo būdas – dar studijų metais įgyta darbo patirtis. Taigi, verslo ir aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas yra tiesiog būtinas“, – sako Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Alfonsas Daniūnas.

Jau keletą metų VGTU studentai turi galimybę įgyti praktikos rinkoje lyderiaujančioje įmonėje „Western Union“, jos atstovai dalyvauja universiteto karjeros renginiuose, o šią savaitę buvo pasirašyta tarpusavio bendradarbiavimo sutartis.

„Bendradarbiaudami su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis turime galimybę ne tik pažinti būsimus darbuotojus, tačiau ir prisidėti prie jų ugdymo. Kviečiame juos atlikti praktiką ir turime labai daug pavyzdžių, kai studentai po sėkmingos praktikos lieka tęsti karjeros mūsų įmonėje. Tai – abipusė nauda. Studentai, tapę mūsų darbuotojais, turi galimybę susipažinti su globalios įmonės darbo kasdienybe, planuoti karjerą ne tik Lietuvoje, tačiau ir „Western Union“ padaliniuose užsienyje“, – apie naudą studentams kalbėjo „Western Union“ Lietuvoje žmogiškųjų išteklių direktorė Živilė Valeišienė.

Nuo šiol VGTU studentai turės daugiau galimybių įgyti realios darbo praktikos tarptautinėje įmonėje, įsitraukti į jos veiklą, o „Western Union“ atstovai prisidės prie baigiamųjų darbų temų formulavimo ir vertinimo, skaitys paskaitas aktualiomis temomis.

„Western Union“, patraukliausias darbdavys jaunimui iki 29 metų (Lietuvos darbo biržos 2015 metų duomenys), siūlo įsidarbinimo galimybes įvairiose srityse: pinigų plovimo prevencijos ir atitikties teisiniams reguliavimams, finansų ir apskaitos, IT, žmogiškųjų išteklių valdymo, rinkodaros, skaitmeninių operacijų ir kitose. Šiuo metu Lietuvoje siūloma iki 130 darbo vietų.

Pasak Ž. Valeišienės, VGTU studentai turi puikius analitinio mąstymo gebėjimus, užsienio kalbų žinių, yra motyvuoti ir ambicingi. Šios savybės „Western Union“ itin svarbios, tad VGTU absolventai gali puikiai įsilieti į kompanijos komandą – ne vienas jų jau yra tapęs itin vertinamu šios organizacijos darbuotoju.

 

aktualu, bendradarbiavimas, darbo patirtis, įsidarbinimas, jaunimas, nedarbas, praktika, VGTU, Western Union

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai