Trileryje „Saldus kerštas“ išprievartauta švelni slaugė virs šaltakraujiška tobula moterimi

Holivudas pažino Rosamund Pike, kai ši 2002-ųjų filme „Pasveikink mirtį kitą dieną“ suvaidino agento Džeimso Bondo merginą Mirandą Frost. Pernai ji buvo nominuota „Oskarui“ kaip Geriausia aktorė už vaidmenį psichologiniame trileryje „Dingusi“ (angl. „Gone Girl“). Liepos 3 dieną į Lietuvos kino teatrus žavi moteris sugrįžta dar viename kvapą gniaužiančiame filme „Saldus kerštas“ (angl. „Return To Sender“).

Savo talentą psichologiniuose trileriuose jau pademonstravusi 36-erių R.Pike šįsyk suvaidino mažame miestelyje slauge dirbančią Mirandą. Ji gyvena gražų ir neįmantrų gyvenimą, dirba ligoninėje ir ketina įsigyti naujus namus. Tiesa, nors žavesio moteriai netrūksta, ji jau kurį laiką vieniša. Miranda leidžiasi įkalbama eiti į aklą pasimatymą su vyru, vardu Kevinas. Susitikimo dieną šis pasirodo anksčiau laiko, tačiau Miranda įsileidžia charizmatišką jaunuolį. Pokalbiui įsibėgėjus ji pajunta, kad kažkas ne taip. Nors Miranda pasiūlo atidėti susitikimą vėlesniam laikui, vyras užrakina jos namų duris iš vidaus, moterį išprievartauja ir pabėga. Po kurio laiko ant Mirandos namų slenksčio pasirodęs tikrasis Kevinas iškviečia policiją. Sumušta ir pažeminta šviesiaplaukė prisimena anksčiau mačiusi skriaudėją ir padeda jį suimti.

Tačiau čia filmo „Saldus kerštas“ pasakojimas tik prasideda. Planuotas Mirandos išsikraustymas atidedamas, mat niekas nebenori pirkti namo, kuriame ką tik buvo išprievartauta moteris. Po nerimo ir baimės dienų R.Pike herojė iš švelnios slaugės virsta šaltakraujiška ir fatališka moterimi, kuri neketina lengvai pamiršti savo skausmo. Ji ima susirašinėti laiškais su jos prievartautoju Viliamu. Galiausiai ji nusprendžia jauną vyrą aplankyti kalėjime. Kai šis atsiprašo, Miranda jam atsako lengvu flirtu. Tačiau moteris širdyje nepamiršta skriaudos ir tiesiog kantriai laukia tinkamos akimirkos, kad atsilygintų su kaupu už sugriautą gyvenimą. Jos keršto planas praktiškai idealus.

Fouado Mikati filme „Saldus kerštas“ žiūrovai taip pat išvys Holivudo veteraną, 74-erių Nicką Nolte, kuris įkūnijo Mirandos tėvą. Prievartautojo Viliamo vaidmuo teko išvaizdžiam aktoriui Shiloh Fernandezui, kurį kino mėgėjai galėjo matyti tokiuose filmuose kaip 2011-ųjų „Raudonkepuraitė“ ir 2013-ųjų „Piktieji numirėliai“.

Intriguojantis trileris „Saldus kerštas“ Lietuvą pasieks jau liepos 3 dieną.














 

filmai, kinas, kino filmai, Return to Sender, Rosamund Pike, saldus kerštas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai