Ruslano Bolgovo salotos vos per 10 minučių

2011 m. 5 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų maisto gaminimui skirdavo iki pusvalandžio, 2015 m. atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad tokių žmonių dalis išaugo iki 20 proc. Tokia situacija būdinga ne tik Lietuvai, bet visam pasauliui, kur vis mažiau laiko norima skirti maisto gaminimui, verčiau jį išnaudojant savo pomėgiams.

Keičiantis požiūriui į mitybą ir maisto gaminimą, vartotojams tapo svarbu, ne tik, kiek laiko užtruks maisto gaminimas, bet ir kokius produktus rinktis. Rinkdamiesi maisto produktus, žmonės atsižvelgia net tik į jų sveikumą, bet ir skonį. Taigi, vartotojams reikia produktų, kurie greičiau paruošiami, bet yra kokybiški, kad turėdami vis mažiau laiko, galėtų taip pat skaniai pavalgyti.

Įvairiausių gardžių, bet ypač lengvai paruošiamų, patiekalų virtuozas Ruslanas Bolgovas šią vasarą kviečia nesukaisti valandas besisukiojant virtuvėje. Jis ragina save ir savo artimuosius palepinti vos per 10 min. pagaminamomis vasariškai gaiviomis ir spalvingomis salotomis iš greitai paruošiamų makaronų.

Salotos iš greitai paruošiamų makaronų „Vasaros skonių paletė“

Ingredientai:
1 pakelis greitai paruošiamų makaronų „Dorea“ be skonio stipriklių ir konservantų
4 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų
4 valgomieji šaukštai žalių žirnelių
120 g. plonai pjaustytos paskrudintos šoninės
1 sauja rukolos
1 dėžutė daigintų žirnių
Keletas griežinėlių morkų ir ridikėlių (3 salotų porcijoms 12 vnt.)

Padažui:
4 šaukštai lieso jogurto
2 skiltelės česnako
4 krapų stiebai
Šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Druskos pagal skonį

Gaminimo būdas:
Greitai paruošiamus makaronus užpilti karštu vandeniu ir palaukti kol išbrinks. Tada nupilti nuo jų užsilikusį vandenį ir sudėti į salotoms skirtą dubenį, kuriame salotas būtų patogu išmaišyti. Tuomet sudėti kukurūzus, žalius žirnelius, keptuvėje paskrudintos šoninės juosteles. Norint, kad šoninėje būtų mažiau aliejaus, rekomenduojama pakepintas juosteles sudėti ant popieriaus, kad susigertų riebalai ir, tik nusausinus šoninę, dėti ją į salotas. Taip pat į makaronų salotas sudėkite saują rūkalos, daigintus žirnius, keletą griežinėlių morkų ir ridikų. Gaivų padažą salotoms pasigaminkite iš lieso jogurto, susmulkintų česnako skiltelių, krapų ir šviežiai maltų pipirų bei druskos, kurių užbarstykite pagal skonį.

greitai paruošiamos salotos, makaronų salotos, Ruslanas Bolgovas, salotos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai