Kokį vandenį rinktis, kad jo išgertum daugiau?

Vos prieš kelias dienas prasidėjusi vasara jau lepina šiltu oru. Specialistai skuba priminti, kad temperatūrai lauke perkopus 20 laipsnių šilumos, reikėtų išgerti daugiau tyro vandens – bent 2 – 2,5 litro per dieną. Vanduo būtinas normaliai širdies, kraujagyslių veiklai palaikyti, išlaikyti odos elastingumą. Be to, tai puiki alkį malšinanti priemonė, kuri, teisingai pasirinkus, gali papildomai puoselėti sveikatą ir savijautą.

„Šiandien pasaulyje yra daugybė skirtingų vandens rūšių. Vanduo gali būti papildomas angliarūgšte ar jam suteikiamas skonis, bet geriausiai troškulį malšina tyras grynas vanduo. Net 100 proc. natūralus vanduo skiriasi savo skoninėmis ir maistinėmis savybėmis, priklausomai nuo to, kaip jis filtruojamas, kur išgaunamas, kas būdinga šaltinį supančiam dirvožemiui. Tad natūralaus vandens rūšių yra itin daug – nuo ledynų tirpsmo iki vulkaninio – jų jau galima rasti ir kai kurių šalies prekybos tinklų lentynose“, – sako vandens ekspertas, „Assorti.lt“ gurmanų linijos vadovas Gerardas Pugžlys.

Ekspertas priminė, kad dalis lietuvių mieliau vandenį iškeičia į kitus gaiviuosius gėrimus: sultis, vaisvandenius ar girą. „Tyro vandens nepakeis joks kitas gėrimas, todėl ypač vasarą svarbu jo suvartoti didesnius kiekius, nes atšilus orui jis greičiau pašalinamas iš organizmo prakaituojant. Tiems, kas sako, kad vanduo neskanu, kviečiame išbandyti gurmanišką ledo tirpsmo, prisotintą natūraliu siliciu ar vulkaninės kilmės juodą vandenį. Šie vandenys ne tik išskirtinio skonio, bet ir pasižymi unikalia sudėtimi, tai super maistas skystu pavidalu“, – tikina G. Pugžlys.

„Assorti.lt“ gurmanų linijos vadovas išskyrė keturias šiuo metu pasaulyje labiausiai vertinamo vandens rūšis.

Juodasis vanduo

Neįprastą juodą spalvą „BLK“ vandeniui suteikia organizmui itin naudingi fulvorūgščių mineralai, susidarę iš priešistorinių augalų dalelių. Į organizmą patekusios fulvorūgštys skatina ląstelių augimo, atsinaujinimo bei gyvybinių funkcijų palaikymo procesus. Be jų šiame vandenyje taip pat aptinkamas itin didelis elektrolitų kiekis, padedantis reguliuoti vandens apykaitą, kraujo spaudimą, nervines funkcijas, atkuria pažeistus audinius. Elektrolitai taip pat skatina raumenų atsistatymą po didelio fizinio krūvio, todėl „BLK“ vanduo yra puikus pasirinkimas visiems sportuojantiems, puoselėjantiems aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.

Varveklio skonio vanduo

Išskirtinio grynumo ledynų vanduo iš tolimosios Islandijos „Icelandic glacial“ – vienas švariausių vandenų pasaulyje. Tai aukščiausios klasės natūralus šaltinio vanduo, vertinamas dėl savo kokybės ir išskirtinio grynumo. Vanduo natūraliai filtruojamas, tekėdamas tūkstančius metų per lavos uolas ir yra išpilstomas iš požeminio šaltinio Ölfus Spring. Tai – bene labiausiai natūraliai šarminis vanduo (pH 8,4), nepakeičiamas po sočių pietų. Tinkama šarmų – rūgščių pusiausvyra padeda išvengti daugybės ligų ar palengvinti jų simptomus – aukštą kraujo spaudimą, padidėjusį cholesterolio kiekį, inkstų ligas ar net vėžį.

Vanduo, kuris simbolizuoja prabangą

Ypač prabangus ir švarus „Voss“ vanduo yra lengvai atpažįstamas iš stilingo butelio dizaino ir mėgstamas visame pasaulyje. „Voss“ vanduo išgaunamas pietų Norvegijos gręžinyje, sakoma, kad dėl ypatingo jo grynumo ir švarumo vanduo yra tikra dovana sveikatai: padeda palaikyti energijos lygį, apsisaugoti nuo peršalimų ir infekcijų, padidina fizinį aktyvumą ar net sužadina kūrybines galias. Šis vanduo yra plačiai naudojamas gurmaniškuose restoranuose, o kuo toliau, tuo labiau vertinamas ir likusios visuomenės. Tai – nepakeičiamas kelionių ir atostogų palydovas, padėsiantis palaikyti energijos lygį, neperkaisti ir išlaikyti jauną bei lygią odą.

Stilingą „Voss” vandens butelį galima naudoti pakartotinai, madingas jaunimas vandenį paskanina vaisiais, uogomis ar priekoninėmis žolelėmis ir dalijasi nuotrauka socialiniuose tinkluose.

Vanduo grožiui

Ramiajame vandenyne esančios Fidžio salos vanduo – ypatingas. Artezinė kilmės vanduo turi unikalią mineralinę sudėtį – jame randama itin didelė silicio dioksido, kalcio ir magnio koncentracija, kurie yra vieni pagrindinių grožį puoselėjančių mikroelementų. Silicis gerina plaukų, nagų, dantenų ir odos būklę, išlaiko kraujagyslių sienelių elastingumą ir pralaidumą, saugo odą nuo senėjimo. Tad ne veltui šis vanduo dažniausiai fotografuojamas garsių manekenių rankose mados savaičių metu! Įdomu tai, kad šiam vandeniui priskiriami itin griežti reikalavimai – žmogaus ranka negali jo paliesti iki yra atsukamas dangtelis. Šiandien natūralus negazuotas vanduo „Fiji“ labiausiai mėgstamas ir daugiausiai importuojamas į JAV.

Troškuliui numalšinti, palaikyti gerą tonusą ar palepinti savo organizmą naudingaisiais mikroelementais – ekspertai rekomenduoja šiltuoju sezonu rinktis tyrą vandenį. Išsirinkite savo mėgstamiausią, paįvairinkite jo skonį natūraliais vaisių ar uogų grežinėliais, taip suvartoti rekomenduojamą kiekį vandens per dieną bus kur kas lengviau ir skaniau.

kiek vandens reikia išgerti per dieną, vandens gėrimas, vanduo

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai