Now Reading
Suknelė šią vasarą būtina visų stileivų spintose

Suknelė šią vasarą būtina visų stileivų spintose

Suknelė šią vasarą būtina visų stileivų spintose

Pagrindinė šių metų vasaros mados tendencija – drabužiai turi būti šiek tiek laisvi, romantiškai plevėsuojančiais kraštais ir… nelyginti, nes tai simbolizuoja laisvę ir nerūpestingumą. Atrodyti vėjavaikiškai bus labai avangardiška, nes į madą grįžta 80-ųjų mados elementai ir „gėlių vaikų“ mados akcentai. Siekis sugrąžinti moteriškumą ant pakylos vėl užkels visų formų ir žanrų sukneles.

Pasak mados tinklaraštininkės Kristinos Danilevičės, šiemet bus madinga viskas, kas primena, kad esame moterys. Todėl suknelė – privalomas vasaros garderobo atributas. Ji gali būti visokia – nuo virš kelių iki žemę šluojančios, asimetriška apačia, be aiškių linijų. Taip pat madoje bus ir labai elegantiška, paprasto kirpimo, puošta detalėmis. „Tokia, kuri išryškina jūsų figūros privalumus, slepia trūkumus ir su kuria jaučiatės labai patogiai“, – sako K. Danilevičė.

„Šiemet madingos ryškios spalvos, gėlių ornamentai, netaisyklingos – asimetriškos drabužių formos“, –pastebi ir Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ itališkais moteriškais drabužiais, papuošalais ir galanterija jau dešimtmetį prekiaujanti Jūratė Gugienė. Pasak jos, jei tinka ir patinka, patartina naujam vasaros garderobui atnaujinti rinktis ryškias spalvas – raudoną, geltoną, kobalto mėlyną, žalią. Ryškių spalvų vengiančios pirkėjos neprašaus pro šalį pasirinkusios švelnius pastelinius tonus, ypač jei audiniai bus marginti augalinių motyvų ornamentais.

Patariama rinktis drabužius, kurie būtų pasiūti iš gėlėtų raštų, lengvų, vilnijančių, perregimų tarsi rūkas audinių, į madą grįžta ir gipiūras. Geriau rinktis natūralius audinius iš šilko ar šilko su viskoze, nes jie švelniai plevens, suteiks moteriškumo, o karštą vasaros dieną jais vilkėdamos moterys jausis gaiviai ir komfortiškai.

„Lietuvės vis labiau vertina ne tik drabužio modelį, bet audinio kokybę, natūralumą, o tai rodo, kad tampame vis labiau išprususiais pirkėjais, kuriems bet ko neįsiūlysi“, – sako J. Gugienė. Šiemet ir toliau išlieka labai madingi drabužiai iš džinsinių audinių, būtinai– nudriskusių, suplėšytų, nutrintų faktūrų.

Blogerė K. Danilevičė turi ką pasiūlyti ir toms damoms, kurios visgi nenori atrodyti labai moteriškos ir romantiškos, bet siekia išlikti ekstravagantiškai stilingomis. „Jei norite būti išties madingos šį sezoną neapsieisite be dryžių, – sako K. Danilevičė. – Dryžiai gali puošti viską: avalynę, rankines, palaidines, kelnes. Jie – vertikalūs, horizontalūs, įvairių storių. Dar geriau jei tai juodos baltos spalvų derinys“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiuolaikine klasika išliks ir minimalizmas – vyriško kirpimo švarkais, vyriško tipo avalyne galite drąsiai papildyti savo garderobinę.

Ir visgi svarbiausias mados patarimas yra dėvėti tai, su kuo jaučiatės patogiai, komfortiškai ir, žinoma, nepamiršti pačių svarbiausių aksesuarų: pasitikėjimo savimi ir šypsenos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top