Aktorius Dovydas Stončius: „Nėra malonu vaidinti smurtautoją“

„Visą laiką norėjau tapti aktoriumi“, - atskleidžia Dovydas Stončius (28m.). Teatro judėjimui „No theatre” priklausantis aktorius televizijoje - naujas veidas, bet teatre yra sukūręs ne vieną emocionalų ir svarbų vaidmenį.

Klaipėdoje užaugęs Dovydas Stončius LNK seriale „Juodos katės“ įkūnija prieštaringą asmenybę - smurtautoją Valdą, kuris turi problemų su alkoholiu. „Nėra malonu vaidinti smurtautoją“, - prisipažįsta aktorius, tačiau tvirtina, kad jam pavyko atskleisti Valdo asmenybę. Jis tikina, kad tai, ką daro išgėrę vyrai, yra šlykštu.

Paklaustas, ar maloniau vaidinti teatre, ar televizijoje, aktorius tvirtina: „Priklauso nuo komandos. Teatre daugiau kūrybos. Seriale neužtenka laiko personažui subręsti, įgauti daugiau spalvų“.

„Apmaudu, kad nei televizijoje, nei teatre nėra eksperimentų“, - pasakoja aktorius. Pasak jo, televizijoje ir teatre reikia daugiau eksperimentuoti.

Dovydas Stončius atskleidžia, kad aktoriams Lietuvoje rasti darbą gana sudėtinga: „Esu laisvai samdomas. Dažniausia problema, jog nėra darbo, arba yra darbo, bet jis neapmokamas“.

Savo reikšmingiausiu sukurtu vaidmeniu aktorius laiko paslaptingąjį Tailerį Vido Bareikio režisuotame spektaklyje „Kovos klubas“, pagal 1996 m. pasirodžiusią knygą. Dovydas Stončius tikina, jog pasitikėjimas savimi yra svarbiausia savybė, kuri jam padeda kurti.

Gyvenime aktorius stengiasi vadovauti trimis taisyklėmis: „Stengtis niekam nedaryti blogo. Bandyti, ko dar nebandžiau. Stengtis daryti viską, ką gali.“

Aktorius, aktorystė, Dovydas Stončius, juodos katės, televizijos serialas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai