Now Reading
Studentams stresą prieš egzaminus padėjo malšinti šunys

Studentams stresą prieš egzaminus padėjo malšinti šunys

Studentams stresą prieš egzaminus padėjo malšinti šunys

Egzaminų sesija – įtemptas metas net ir pažangiausiam studentui. Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) nusprendė sumažinti savo studentų patiriamą stresą pasitelkęs keturkojus draugus. Specialiame renginyje „Laisvalaikis su augintiniu“ susirinkusieji turėjo galimybę stebėti Lietuvos kinologų draugijos (LKD) Mokymo centro bei dresūros mokyklos „Lordžio letena“ auklėtinių pasirodymus.

Studentus universiteto patalpose linksmino net šeši įvairių veislių bei amžiaus šunys. Penki iš jų demonstravo paklusnumo varžybose atliekamus pratimus, vienas – įvairius triukus. Visi šeši po daugybę emocijų sukėlusios ir plojimų sulaukusios parodomosios programos kantriai laukė, kol aplink susibūrę studentai juos paglostys, pašnekins ar su jais pažais.

„Visada stengiamės, kad VGTU studentams universitete būtų gera ne tik studijuoti, bet ir norime, kad jie laiką tarp paskaitų galėtų praleisti įdomiai​. Tai ypač aktualu dabar, kai prieš sesiją studentai turi daug atsiskaitymų, egzaminų, pristato baigiamuosius darbus. Linkėdami jiems gerų emocijų, pasiūlėme praleisti laiką su šunimis. Viskas pavyko puikiai – šypsenos švietė ne tik studentų, bet ir universiteto darbuotojų veiduose“, – pasakojo VGTU Studijų direkcijos direktorė Janita Žilinskienė.

Susitikimą su keturkojais inicijavo VGTU. Po sėkmingai įvykusio renginio tikimasi, jog bendradarbiavimą pavyks tęsti ir toliau. Ateityje ketinama vykdyti ir daugiau bendrų projektų, į juos įtraukti specialius terapinius sertifikatus turinčius šunis.

Pasak kinologijos savanorės Karinos Granat, su labradoro retrivere Amber dalyvaujančios edukaciniuose projektuose, bendradarbiauti su VGTU sutikta neatsitiktinai: „Studijų metu nelengva adaptuotis, susikaupti, pritapti prie tempo ir aplinkos. O šalia šunų žmonės atsipalaiduoja, laisviau reiškia savo emocijas, pamiršta nesklandumus, todėl gyvūnai gali puikiai padėti ir stresą patiriantiems studentams.“

Anot K. Granat, išlaikę specialius egzaminus, sertifikatus turintys šunys sėkmingai dirba su mokyklinio amžiaus vaikais, vaikų ugdymo įstaigose dažnai vedami edukaciniai užsiėmimai. Vaikams ne tik būtina labiau pažinti gyvūnus, bet ir žinoti, kaip su jais elgtis. Padedant šunims, užsiimama ir su raidos ar emocinių sutrikimų turinčiais moksleiviais. Sulaukiama puikių rezultatų, todėl manoma, kad užsiėmimai su šunimis gali pagelbėti ir įtampą patiriantiems studentams. Ateityje ketinama plėsti užsiėmimų su VGTU studentais spektrą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top