Now Reading
Kaip išsibalinti dantis namuose?

Kaip išsibalinti dantis namuose?

Kaip išsibalinti dantis namuose?

Kiekvieną dieną iš žurnalų viršelių ir televizinių reklamų į mus žvelgia aktoriai ir aktorės, akinantys savo baltomis spindinčiomis šypsenomis…

Taip, graži šypsena ir balti dantys tikrai traukia akį, tačiau nebūkime naivūs ir nesitikėkime, kad tai – gamtos dovana. Iš tiesų visiškai baltų dantų nebūna. O jei ir būna – tuomet tai šiuolaikinių priemonių ir odontologų nuopelnas. Ir vis dėl to, turėti gražesnius ir baltesnius dantis tikrai įmanoma.

Šiuolaikinės technologijos leidžia išsibalinti dantis net ne per dieną, o per valandą laiko. Tačiau neskubėkite džiaugtis, nes tai kainuoja pinigus ir ne visiems tinka. Pavyzdžiui, turintiems jautrius dantis, kurie skausmingai reaguoja į temperatūrų pokyčius – tokios procedūros nerekomenduojamos. Be to, prieš balinimo procedūra dantis reikia specialiai paruošti, kad nusibalintų ne dantų apnašos, o pats dantis. Taigi nepaisant to, kad pati procedūra trunka vos valandą, pasiruošimas užtrunka gerokai ilgiau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dantų balinimas namuose taip pat gali sukelti ne pačias maloniausias pasekmes, pavyzdžiui padidinti dantų jautrumą ir sudirginti minkštuosius audinius. Taigi bet kuriuo atveju būkite atsargūs ir tiesiog stebėkite dantukų reakciją. Na, o dabar pereikime prie galimų dantų balinimo metodų.

  • Vienas iš metodų, kuriuo naudotis mes nerekomenduotume, tai balinimas vandenilio peroksidu. Tai lengvas ir greitas būdas, tačiau labai pavojingas. Dantys tikrai pašviesės, tačiau dantukų emalis bus stipriai gadinamas. Jei vis dėl to nuspręsite, kad šis metodas jums priimtiniausias, tiesiog praskalaukite dantis, bet skysčio jokiu būdu nenurykite.
  • Išsibalinti dantis padeda ir medžio pelenai. Per vieną dieną dantukai netaps visai balti, tačiau akivaizdžiai pašviesės. Pelenuose yra kalio hidroksido, kuris ir suteikia balinamąjį efektą. Kalio hidroksido kristalai padeda pašalinti apnašas net ir pačiose atokiausiose burnos ertmės kampeliuose. Deja, dažnas medžio pelenų naudojimas kenkia emaliui. Tačiau jei kalbame apie vienkartinį balinimą, nieko baisaus nenutiks. Balinimui pelenus sumaišykite su dantų pasta arba užberkite tiesiai ant dantų šepetėlio ir patrinkite dantis.
  • Dar vienas liaudyje itin paplitęs receptas – tai sodos balinimo procedūra. Jei soda balinsite dantis reguliariai, vėlgi, pažeisite emalį, todėl nepiktnaudžiaukite. Gali užberti sodos ant marlės ir ja patrinti dantis, o galite pabarstyti ant dantų šepetėlio ir išsivalyti dantis kaip ir įprastai. Sodą galima naudoti ir kartu su dantų pasta.
  • Dantų balinimui puikiai tinka kokybiškas citrinų eterinis aliejus – kiekvieną rytą išsispauskite truputį dantų pastos, ant jos užlašinkite lašiuką citrinų eleterinio aliejaus ir išsivalykite dantis.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top