Bene tatuiruočiausias Lietuvos krepšininkas A. Šikšnius pasitiko pavasarį su nauju neeiliniu kūno piešiniu

Bene daugiausia tatuiruočių turintis Lietuvos krepšininkas Arvydas Šikšnius prisipažįsta negalintis atsispirti avantiūroms. Neseniai Lietuvos herbo – Vyčio tatuiruote krūtinę pasipuošęs sportininkas, dalyvaudamas TV3 televizijos laidoje „Mitybos ir sporto balansas“, pirmąkart išbandė trumpalaikes tatuiruotes. Ant jo bicepso kurį laiką puikuosis šios laidos simbolika.

Jis, vienas Utenos „Juventus“ komandos lyderių krepšinio aikštelėje, yra santūrus ir kovingas, tačiau už aikštelės ribų nevengia pajuokauti. 196 cm ūgio krepšininkas svečiuodamasis sveikos gyvensenos laidoje prisipažino paauglystėje laikęsis dietos: „Kai buvau šešiolikos, perskaičiau straipsnį ir sugalvojau, kad vietoje sunkiojo krašto noriu žaisti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Dieta buvo labai paprasta – atsisakyti bulvių, miltinių valgių ir saldumynų bei visokių nesveikų užkandžių. Per vasarą numečiau, rodos, septynis kilogramus. Taigi lengvuoju kraštu žaidžiu iki šiol.“

TV3 eteryje krepšininkas pasakojo, kaip susidomėjo sveikesne mityba, kai pradėjo profesionalo karjerą. Pokalbyje prie pietų stalo su laidos vedėja Vlada Musvydaite pašnekovas prisipažins vis dėlto turįs ir ydų. Viena jų – nenumaldomas potraukis saldumynams, o ypač guminukams.

Po sočių pietų A. Šikšnius išbandė trenerio amplua: pakvietė V. Musvydaitę padeginti kalorijų krepšinio aikštelėje. Bėgimas ir įvairūs pratimai su kamuoliu privertė gerokai paprakaituoti. Sportininkų kovą su kalorijomis užbaigė tritaškių serija ir improvizuotos „rungtynės“ vienas prieš vieną. Dar prieš apšilimą laidos vedėja įkalbėjo krepšininką pasipuošti ir šiaip jau gausiai tatuiruotėmis išmargintą kūną „Mitybos ir sporto balanso“ simbolika. Tiesa, šįkart apsiribota trumpalaike chna tatuiruote.

„Mūsų laidos misija – propaguoti ir skatinti aktyvų gyvenimo būdą ir sveiką mitybą. Savo tikslo siekiame pačiais įvairiausiais būdais. Pakvietę į laidą A. Šikšnių, tiesiog negalėjome atsispirti minčiai apie tatuiruotę. Jis iškart sutiko su mūsų pasiūlymu ir greitai atrado laisvą vietą tarp kitų tatuiruočių ant dešiniojo bicepso. Manau, tai originalus būdas atkreipti dėmesį į sveikesnę gyvenseną, – sako V. Musvydaitė. – Šeštadienio rytas TV3 žiūrovams buvo išties nuotaikingas, kaip ir Arvydo surengta gan intensyvi treniruotė.“

Lietuvos sporto universiteto mitybos specialistas Artūras Sujeta nepraleido progos patikrinti A. Šikšniaus šaldytuvą. Vieno jame aptikto produkto laidos konsultantas paragino nedelsiant atsikratyti. Krepšininkas paaiškino vartojantis nemažai pieno produktų ir sulaukė pagyrų, mat naujausi tyrimai rodo, kad baltymai padeda greičiau išgyti po patirtų sausgyslių ar raiščių traumų. Kaip tik tokios traumos itin dažnai kamuoja krepšinininkus.

Arvydas Šikšnius, Krepsinis, sportas, sveika mityba, sveikata, tatuiruotės, Vlada Musvydaitė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai