Now Reading
Sveika gyvensena pavasarį

Sveika gyvensena pavasarį

Sveika gyvensena pavasarį

Bundant gamtai, orui vis gaivėjant, o saulei šviečiant ryškiau, norisi taip pat pakilti nuo sofos ir pradėti naują gyvenimo etapą – gyventi aktyviau, taisyklingiau maitintis, pradėti sportuoti.

Pirmas žingsnis – grynas oras

Pirmas žingsnis – grynas oras. Kadangi už lango orai jau beveik primena pavasarį, nors vieną stotelę arba vieną kilometrą iki darbo ar parduotuvės nueikite pėsčiomis. Tikrai nebūtina iš karto nueiti didelio atstumo. Tačiau netrukus pastebėsite, kaip gerėja nuotaika, o kartu grįžta motyvacija ir užsibrėžtas tikslas daugiau judėti. Motyvacijai palaikyti rinkitės vitaminą B arba maisto produktus, kuriuose jo gausu: grūdų produktus, riešutus ar ankštines kultūras. „Vitaminas B būtinas normaliai nervinei sistemai ir protinei veiklai, skydliaukės ir raumenų darbui, plaukų bei nagų tvirtumui, odai, akims, teikia energijos, reguliuoja angliavandenių, baltymų ir riebalų apykaitą“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Agnė Malinauskaitė.

Dažnas pavasarį skundžiasi, kad organizmas po šaltojo žiemos periodo būna nusilpęs, atsiranda pyktis, dirglumas, dažnos peršalimo ligomis. „Tokie simptomai šiuo metų laiku iš tiesų dažni, tačiau svarbu geras nusiteikimas! Tiesa, saulės, kuri pagerintų nuotaiką, mums trūksta, tad reikėtų nepamiršti vitamino D, vitaminų A ir E, taip pat seleno bei cinko – antioksidantų, dalyvaujančių organizme daugelyje svarbių medžiagų apykaitos procesų“, – pataria A. Malinauskaitė.

Valgykite lengvai

Kai pradėsite daugiau laiko leisti ore, atsiras noras jaustis lengviau. Taigi, natūraliai norėsis lengvesnio maisto. Tiesiog atsisėskite ir susirašykite kelis riebesnius ar saldesnius maisto produktus, kuriuos valgote dabar, ir iškeisite į liesesnius, turinčius daugiau maisto skaidulų – daržoves, vaisius, pilno grūdo gaminius, avižas ar miežius. Taip pat, pasak „Eurovaistinės“ vaistininkės A. Malinauskaitės, reikėtų nepamiršti vitamino B ir E, kurie padeda virškinimui ir pagreitina medžiagų apykaitą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mankšta prasideda vos pabudus

„Pradėsiu sportuoti“. Vienas dažniausių ir, turbūt, vienas greičiausiai ištirpstančių naujametinių pažadų, tiesa? Nes reikalauja valios, laiko ir nuoseklumo. Nenusiminkite. Juk lengva rytinė mankšta – taip pat sportas. Taip po truputį pažadinsite per žiemą aptingusius raumenis ir pradėsite dieną žvaliai. Pradėti mankštą galite net neišlipę iš lovos. Kaip? Pradžiai – nuoširdžiai ir gerai pasirąžydami. Tuomet pažadinkite akis – įtempkite kaklo raumenis ir stenkitės pakaušiu padaryti pagalvėje duobutę. Pratimą atlikite kokius 3–5 kartus. Pamatysite, kaip plačiau atsimerks akys.

Grynas oras, lengvas maistas, trumpa, bet nuoširdi mankšta bei meilė sau pažadins jus iš žiemos miego, padės kasdien jaustis gerai, ir ištęsėti dar Naujųjų Metų išvakarėse duotus pažadus. „Nes artėjantis pavasaris – puiki proga tiesiog pradėti viską iš pradžių“, – šypsosi „Eurovaistinės“ vaistininkė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top