Now Reading
Jaučio širdis ir degantys ledai – maistas, kuris užprogramuoja meilei

Jaučio širdis ir degantys ledai – maistas, kuris užprogramuoja meilei

Jaučio širdis ir degantys ledai – maistas

Mokslininkai pripažįsta, kad kokybiškas ir tinkamai suderintas maistas lemia ne tik žmogaus sveikatą, gerą savijautą ir nuotaiką, tačiau ir… santykius šeimoje. Pasirodo, maistas turi didesnės nei manyta įtakos šeimyninei laimei, porų santykiams ir seksualinio gyvenimo kokybei.

Tarptautinės mokslininkų komandos atliktas tyrimas, publikuotas Health.com, patvirtino, kad kasdien vartojamas maistas turi įtakos žmogaus savivertei, pasitikėjimui savimi, patrauklumui. Anot specialistų, taip kaip daugelis žmonių kasdien stengiasi susigrąžinti energiją puodeliu kavos ar angliavandenių prisotintais pusryčiais, taip jiems reiktų kasdien stengtis maistu susigrąžinti ir blėstančius romantiškus jausmus.

Saldus, riebus, angliavandenių prisotintas maistas užkerta kelią meilei. Kaskart valgant angliavandenių ir cukraus prisotintą maistą, kasa išskiria hormoną insuliną, kuris mažina per didelį cukraus kiekį kraujyje.

Insulinas cukraus kiekį kraujyje sumažina netgi perdaug, todėl išsiskiria kitas hormonas – kortizolis, didinantis cukraus kiekį kraujyje. Kortizolis dar vadinamas streso hormonu. Jo šalutinis poveikis – streso pojūtis.

Lengvas, kokybiškas ir profesionaliai suderintas maistas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, mažinti streso hormono išsiskyrimą, skatina testosterono ir oksitocino išsiskyrimą. Šie hormonai kovoja su stresu, sukelia lytinį potraukį, meilės jausmus. Mokslininkai tikina, kad minėtus hormonus vyrams išskiria reguliariai vartojama natūrali mėsa, jogurtas, pienas, pupelės, lašiša, skumbrė, alyvuogių aliejus ir avokado vaisiai. Moterims, romantišką nusiteikimą sukelia liesos jautienos, vištienos, kiaušinių, graikinių riešutų, saulėgrąžų sėklų, špinatų, bananų, pomidorų bei avokadų patiekalai.

Pasak vieno iš geriausių Lietuvos šefų Garetho Sandersono, meilės šiurpuliukus gali sukelti egzotiški, netradiciški patiekalai, kuriuose jungiamos skirtingos stichijos ir unikalūs skoniai – tokie kaip jaučio širdis ar degantys ledai (Baked Alaska). Tačiau maistą papildyti būtina romantiška aplinka ir – gera muzika. „Tikrosios maisto savybės atsiskleidžia, tik jį derinant su tinkama aplinka. Svarbi maisto savybes papildanti muzika, interjeras. Kokybiškas maistas – tai ne tik maisto produktų derinimas. Tai – ištisas ritualas, kultūra – maisto, muzikos, aplinkos harmonija. Mėgaujantis maistu širdžiai dera skirti bent porą valandų, o geriausia turėti dar daugiau laiko“, – teigė G. Sandersonas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Patiekalus, sukeliančius meilės jausmus, šefas pasiryžo pagaminti naujajame „Campanile“ viešbutyje įsikūrusiame restorane „The Lemon tree“ (Minsko plentas 14, Vilnius). Išskirtinio meniu sukeltą hormonų audrą šefas pataria kurstyti dvi dienas. Šiai progai vasario 13, 14 dienomis (penktadienį ir šeštadienį) jis sukūrė išskirtinį meniu, kuriame – patiekalai iš jaučio širdies, lašišos, antienos, degantys ledų desertai, putojantys ir burnoje sprogstantys maisto priedai, saldumynai su druska ir daug kitų maisto stebuklų. Poroms šefas pasižadėjo pagaminti ir firminį savo desertą pripažintą vienu geriausių Lietuvoje.

Kiekvieną meilės savaitgalio dieną šefo meniu praturtins specialiai prie patiekalų parinkta muzikos ir šou programa. Juodąjį penktadienį – vasario 13 d. – meilę išburs magas ir iliuzionistas Tomas Šimkus, o vasario 14 d.prancūzišką meniu papildys Monmartro gatvių garsai – akordeono ir smuiko duetas.

Svečių patogumui gurmanišką meilės vakarą pratęsti kviečia viešbutis „Campanile“, kuriame ir įsikūrusi maisto širdžiai oazė „The Lemon Tree“. Įsimylėjusioms poroms siūloma romantiška nakvynė su vėlyvais pusryčiais. Nuostabiame gamtos kampelyje įsikūręs viešbutis ragina meilę puoselėti ne tik prie gurmaniškais patiekalais nukrauto stalo, tačiau ir gamtoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top