A. Jagelavičiūtė: norint būti stilistu nepakanka nuvažiuoti į Paryžių ar pažiūrėti mados kanalą

Nuotrauka: Tomas&Lukas

„Lietuvoje kiekvienas gali būti stilistu!“ Tokią nuomonę galima išgirsti itin dažnai, tačiau ar ji iš tiesų teisinga? Atsakymo bus ieškoma naujame, interaktyviame žiūrimiausios televizijos TV3 projekte „Aš – stilistas!“. Projektui eteryje vadovaus diplomuota kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė. Stiliaus šou jai talkins ilgametis bendražygis, vienas geidžiamiausių Lietuvos stilistų Kęstas Rimdžius. Televizijos eteryje jie rinks sau... konkurentą.

„Dauguma tikrai galvoja, kad stilistu gali būti bet kas. Kaip sako Kęstas, visi įsivaizduoja, kad stilisto darbas – tai sėdėjimas su vyno taure ir inspiracijos ieškojimas „Vogue“ žurnale. O iš tiesų tai – lakstymas po parduotuves, nemigos naktys. Tu nuolat turi ieškoti, rinkti, derinti. Tai sunkus, juodas darbas, reikalaujantis žinių, darbštumo. Tačiau kartu tai yra ir gana gerai apmokamas darbas, kuris teikia didžiulį malonumą – ypatingai, kai matai, kad pataikei, kai žmogus atrodo labai gerai ir jaučiasi nuostabiai“, – pasakoja A. Jagelavičiūtė.

Ir vis dėlto naujame TV3 projekte „Aš – stilistas!“ pripažinti savo srities profesionalai atvers karjeros galimybes visiems, tikintiems savo talentu. Šou kviečiami dalyvauti visi pilnamečiai – amžiaus riba netaikoma, o profesinis diplomas nėra prioritetas. Daug svarbiau – kūrybingumas ir asmeninė charizma. Tereikia užpildyti dalyvio anketą TV3 televizijos puslapyje internete www.tv3.lt ir įtikinti laidos rengėjus, kad kaip tik jūs vertas tapti šou dalyviu.

„Nesakome, kad žmogus pats negali būti išmokęs amato. Informacijos amžiuje galima sužinoti labai daug profesinių dalykų. Lemia ir dieviškasis faktorius – talentas. Juk žmogus gali būti superstilistas, tik niekas apie tai dar nežino, – svarsto A. Jagelavičiūtė. – Nesiūlau dalyvauti laidoje, jei esate vieną kartą buvęs Paryžiuje ir dukart žiūrėjęs mados kanalą – tada tai ne jūsų vieta. O rekomenduočiau visiems, kam kiti nuolat sako: „Tu turi dirbti stilistu“. Tiems, kam vien mintyse rikiuojant drabužių derinius pakyla nuotaika. Taip pat kviečiu dalyvauti projekte tuos, kurie matydami putlutę moterį, joje įžvelgia ne storulę, o tai, kad jos sijono ilgis netinkamas.“

Naujame TV3 projekte atranką įveikusių dalyvių 12-ukas susidurs su įvairiomis temomis, stiliaus iššūkiais, spąstais, užduotimis, kurios reikalaus žaibiškos reakcijos, tolerancijos, pakantumo ir fantazijos.

„Manau, kad tokio projekto senai reikėjo. Mes jau išaugome įvaizdžio pakeitimo laidų marškinėlius. Šiame projekte įvaizdis neapsiribos ekstremaliu pokyčiu, kai paimi pilką pelytę ir paverti ją vieno vakaro gražuole. Žmonėms jų įvaizdis tampa svarbiu kasdienėje būtyje. Šiame šou specialiai kursime situacijas, kurios neapsiribos vakarėlių aprangos paieškomis, o bus pritaikomos kiekvienam žiūrovui, – pasakoja K. Rimdžius. – Rinksime žmogų, kuris gali vadintis šios profesijos atstovu, todėl negalime būti paviršutiniški. Dalyvių kiekis nemažas, idėjų – taip pat. Projekte bus edukacijos ne tik profesionalams, bet ir pačiam klientui – paprastam žmogui. Mes turėsime puikius tiesioginius pavyzdžius apie figūrų tipus, aprangos kodus, pirminius ir antrinius daiktus spintoje, informaciją pateiksime taip, kad ji būtų lengvai pritaikoma.“

Įdomu tai, kad A. Jagelavičiūtė ir K. Rimdžius rinks sau konkurentą, kuris finale taps ne tik visai Lietuvai pažįstamu stilistu, bet ir pasirašys prestižinę darbo sutartį su sostinės prekybos ir laisvalaikio centru „Ozas“.

„Tikiuosi, kad rasime tikrų žanro žvaigždžių, nes vietos po saule kiekvienam talentui užteks, vietos nėra nebent nevykėliams“, – teigia A. Jagelavičiūtė.
 

agnė jagelavičiūtė, apranga, drabužiai, Kęstas Rimdžius, mada, stilistas, stilius

Naujausi komentarai
stiliste
2015-02-22, 08:53
Baisi stiliste :D jei tik tv pagalboj dyrbt.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai