Garsenybės išbandė „CrossFit“ treniruotes

Vilniuje fitneso gerbėjai ir sporto entuziastai rinkosi į pirmojo Lietuvoje oficialaus „CrossFit“ klubo „Brasa CrossFit“ atidarymą. Uždaroje treniruotėje šią sparčiai populiarėjančią sporto šaką išbandė ir žinomi žmonės – atlikėjos Ingrida Kolytė, Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru, kikboksininku Mykolu Serdiuku, komikas, ZIP FM radijo laidų vedėjas Dominykas Klajumas ir kiti.

Profesionalų vedamos treniruotės, tik „CrossFit“ skirta įranga ir galimybė treniruotis įvairaus fizinio pasiruošimo sportininkams augina šio sporto gerbėjų bendruomenę.

„Vis daugiau žmonių pradeda domėtis „CrossFit“ treniruotėmis, kurios pasaulyje populiarios jau ilgiau nei dešimtmetį. „CrossFit“ sportas skirtas norintiems ne tik pasirūpinti savo fizine forma, bet ir siekiantiems pagerinti rezultatus bet kokioje sporto šakoje. Todėl klube sportuojančių profesijos labai įvairios – čia sutiksite ir profesionalių sportininkų, ir gydytojų, teisininkų ar verslininkų, taip pat – tiesiog aktyvų gyvenimo tempą dievinančių žmonių“, — sakė „Brasa CrossFit“ įkūrėjas, pirmasis „CrossFit“ treneris Lietuvoje Paulius Jurėnas.

Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, duris atvėręs klubas, kurį patys įkūrėjai ir „CrossFit“ bendruomenės nariai vadina „box‘u“, savo pavadinimui pasirinko portugališką žodį „brasa“, kuris reiškia „žarijas“. „Norime paskatinti sportuojančius siekti daugiau, pasiruošti visiems gyvenimo iššūkiams, pranokti savo lūkesčius. Ir tiesiog degti noru tobulėti“, — teigė P. Jurėnas.

Tinka kiekvienam

Pagal „CrossFit“ metodiką sportuoti šiose treniruotėse gali kiekvienas norintis, nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo lygio. Šis sportas jungia gimnastikos, ištvermės sporto šakų, svorių kilnojimo elementus, labai svarbi ir taisyklinga sportuojančiųjų mityba.

„CrossFit“ pagrindas – nuolat keičiamos treniruotės, kuriose atliekami funkciniai judesiai: traukimas, tūpimas, metimas, nešimas, bėgimas ar stūmimas. Pagal sportuojančiojo lygį parenkamas aukštas judesių atlikimo intensyvumas, todėl labai svarbu pratimus atlikti taisyklingai, stebint treneriams.

„Per treniruotes tobuliname net dešimt fizinių savybių: balansą, koordinaciją, judesių tikslumą, vikrumą, jėgą, lankstumą, galią, greitį, fizinę ir kardio ištvermę. Nenuostabu, kad „CrossFit“ daug kam tampa universalia priemone gerinti sportinę formą, o taip pat – savotišku gyvenimo būdu. Esame viena bendruomenė – drauge ne tik sportuojame, bet ir leidžiame laisvalaikį, dalyvaujame varžybose, išbandome naujas veiklas, taigi esame tarsi didelis draugų būrys“, — sakė P. Jurėnas.

Treniruotėse – iki dešimties žmonių

Vienoje „Brasa CrossFit“ klubo treniruotėje gali dalyvauti iki dešimties žmonių. Nedidelės grupelės sudaromos siekiant skirti pakankamai trenerio dėmesio kiekvienam sportuojančiam.

„Norime, kad mūsų klube besilankantys ir „CrossFit“ pamėgę žmonės greičiau tobulėtų ir sulauktų patarimo vos tik kyla klausimas. Mūsų treneriai sudaro ir veda treniruotes, individualiai moko judesių, pritaiko programas ar pataria dėl mitybos. Stengiamės pasitikti kiekvieną atėjusį sportininką – tai tarsi pusiau asmeninės treniruotės“, – pasakojo „Brasa CrossFit“ įkūrėjas.

Profesionalai pluša kasdien

„Brasa CrossFit“ treneriai norintiems palaikyti fizinę formą rekomenduoja treniruotis bent du kartus per savaitę. Jei sportuojantis siekia konkrečių rezultatų – nori mažinti svorį, didinti ištvermę ar auginti raumenų masę – patariama treniruotis bent tris kartus per savaitę. Profesionalūs sportininkai į klubą užeina net du ar tris kartus per dieną.

Specialios įrangos norintiems lankyti „CrossFit“ treniruotes nereikia — pakanka laisvos, judesių nevaržančios aprangos. „Verta atkreipti dėmesį į batelius – tinkamiausi „CrossFit“ judesiams yra lygaus pado bateliai. Iš sportinių prekių ženklų išskirčiau „Reebok“ specialiai „CrossFit“ treniruotėms skirtą liniją, kuri sukurta bendradarbiaujant su geriausiais šio sporto atletais, pavyzdžiui, daugkartiniu čempionu Rich‘u Froning‘u“, – teigė P. Jurėnas.









 

Baiba Skurstene-Serdiukė, Brasa CrossFit, CrossFit, Dominykas Klajumas, Ingrida Kolytė, Mykolas Serdiukas, sportas, treniruotės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai