Now Reading
Psichologė: po švenčių laikas palepinti ir save

Psichologė: po švenčių laikas palepinti ir save

Psichologė: po švenčių laikas palepinti ir save

Praėjus žiemos švenčių laikotarpiui, kai grįžtame į kasdienių darbų rutiną, dažnai apninka bloga nuotaika. Viskas atrodo sunku, neįdomu, norisi permainų, bet nežinome, ką daryti. Psichologė psichoterapeutė Jurga Dapkevičienė pažymi, kad yra būdų kovoti su tokiais jausmais. Vienas iš jų – malonumą teikiančios dovanos sau.

„Šventinis laikotarpis, kad ir koks būtų malonus, visiems atneša nemažai streso. Jo metu išsideriname iš savo ritmo, skubame nudirbti darbus, aplankyti visus artimuosius ir draugus, o tai atsiliepia ir mūsų imunitetui bei psichologinei savijautai“, – sako psichologė Jurga Dapkevičienė.

Specialistė pastebi, kad šiuo laikotarpiu dovanojame dovanas kitiems, todėl daugiau negu įprastai galvojame apie kitų, o ne apie savo norus ir poreikius. „Tai labai gerai, bet kartais jausmas, kad pasirūpinti kitais yra svarbiau negu rūpintis savimi, išlieka ir po švenčių. Tuomet reikia prisiminti, kad pirmiausia esame atsakingi už savo pačių gerą savijautą, ir be streso vėl sugrįžti į įprastą ritmą“.

Psichologė sako, jog pošventiniu laikotarpiu būname nusipelnę poilsio, todėl turime atrasti būdų, kaip save palepinti. „Dovanos sau, didelės ar mažos, pramogos, fizinis aktyvumas bei poilsis yra geriausi būdai palepinti savo kūną ir mintis, nes sveikata, tiek fizinė, tiek psichologinė yra didžiausi mūsų turtai“, – sako J. Dapkevičienė.

Tendencijas, kad praėjus šventėms atsiranda daugiau žmonių, ieškančių dovanų sau, pastebi ir dovanų platinimo bendrovė „Gera dovana“. Nuo šios savaitės įmonė pradeda teikti paskutinės minutės poilsio ir grožio dovanų pasiūlymus su didelėmis nuolaidomis.

„Nuo šiol pirkėjus raginsime ne tik dovanoti dovanas artimiesiems ir draugams, bet ir sau. Ilgalaikiai ir tvirti santykiai su mūsų nuolatiniais partneriais mums leis pasiūlyti geriausias kainas už aukščiausios kokybės paslaugas“, – sako bendrovės „Gera dovana“ generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Elektroninėje „Gera dovana“ parduotuvėje kiekvieną savaitę bus pateikiami 5-10 dovanų sau pasiūlymų. Įvairias poilsio, nakvynės, pramogų ir grožio paslaugas pirkėjai galės įsigyti už 40-60 proc. mažesnę kainą. Šių paslaugų galiojimo laikas bus žymiai trumpesnis nei įprastai – tai leis pirkėjui planuotis laiką taip, kad artimiausiu metu galėtų pasimėgauti savo dovana.

E. Vasiliausko teigimu, pradžioje pirkėjams daugiausiai bus siūlomos poilsio ir grožio paslaugos, tačiau ateityje, priklausomai nuo pirkėjų poreikių, dovanų kategorijų skaičius augs.

Dovanų platinimo bendrovė „Gera dovana“ veiklą vykdo Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Per 2014 metus bendrovė pardavė daugiau negu 200 tūkst. dovanų. Įmonė bendradarbiauja su 340 paslaugų teikėjų. Iš viso „Gera dovana“ siūlo apie 1100 skirtingų dovanų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top