Kaip apsirengti, kai lauke šalta?

Tinkama apranga – labai svarbus elementas siekiant susidraugauti su šaltais žiemiškais orais. Su naujaisiais atėjo ir šaltuku pagąsdinti mėgstantis sausio mėnuo. Kaip apsirengti, kad nesušaltumėte ir jaustumėtės patogiai? Pataria laisvalaikio parduotuvės „Hiatus“ specialistai:

1. Renkitės sluoksniais. Užuot dėvėję kelis storus sluoksnius, naudokite daugiau plonų. Tokiu būdu jūsų kūnas labiau kvėpuos, o temperatūrai pakilus, galėsite paprasčiau nusimesti vieną ar kelis sluoksnius.

2. Pasirinkite tinkamą aprangą pagal jūsų aktyvumo lygį. Apranga aktyvioms slidinėjimo pramogoms bus kitokia nei apranga ramiai dienai žvejyboje ant ledo.

3. Įsigykite porą gerai izoliuotų, neperšlampamų batų. Idealiu atveju, vidinis batų pašiltinimas turėtų būti iš vilnos ar sintetinis, tai dažniausiai geriau negu medvilnė. Jūs galite įsigyti batus su pašiltinimu arba avėti dviem dydžiais didesnius batus ir papildomai įsigyti pašiltinimą.

4. Mūvėkite žiemines kojines. Šiltos kojinės yra svarbios šildant drėgnas kojas. Geriausia vilna, tačiau sintetinės fliso medžiagos kojinės taip pat yra labai geras pasirinkimas. Venkite avėti kelias kojines, kai pirmosios kojinės yra medvilninės, nes medvilnė palaiko drėgmę.

5. Įsigykite geros kokybės paltą ar striukę. Stora striukė ne visuomet bus šilčiausia. Reikia įvertinti jos sudėtį (ar striukė peršlampa, ar yra perpučiama, koks jos pralaidumas orui). Geriausias pasirinkimas – sintetinės slidinėjimo striukės, striukės iš vilnos ar pūkų.

6. Dėvėkite termo drabužius. Tai yra ilgos pėdkelnės, plonas kombinezonas, ilgi apatiniai ar bet kas, papildomai šildantis jūsų kūną ir skatinantis prakaito pašalinimą iš kūno. Dauguma žmonių daro klaidą, daugiausia sluoksnių dėvėdami ant viršutinės kūno dalies. Tačiau kojų šiluma yra ne mažiau svarbi bendrai kūno šilumai, nei viršutinė dalis. Rekomenduojama, kad pirmas sluoksnis nebūtų medvilninis.

7. Nešiokite kepurę. Tai, jog didžiausia dalis kūno temperatūros prarandama per galvos sritį yra mitas, tačiau uždengus bet kurią atvirą kūno vietą, pakyla viso kūno šiluma.

8. Mūvėkite pirštines. Pirštai ir rankos yra nepaprastai jautrūs šalčiui, tad apsaugokite juos. Labai plonos pirštinės yra geriau negu nieko, bet svarbiausia, kad pirštinės būtų šiltos ir patogios.

9. Išlikite sausi. Drėgmė kur kas greičiau atšaldo kūną. Dėvėkite neperšlampančius arba vandeniui atsparius drabužius. Taip pat drabužius su kvėpavimo funkcija, skatinančius drėgmės pašalinimą.

10. Atkreipkite dėmesį, ar jūsų rūbas pagamintas pagal specialias technologijas. Pažangios technologijos, išlaikančios šilumą, garinančios prakaitą, apsaugančios nuo vėjo, drėgmės ar purvo, yra labai svarbus privalumas.

apranga, drabužiai žiemai, šaltis, žiema, žieminiai drabužiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai