Lietuviai sukūrė kalėdinį stebuklą – 10 tūkst. vaikų gaus išsvajotas dovanas

Penktąjį kartą vykęs projektas „Vaikų svajonės“ baigiamas anksčiau numatyto laiko – visos „surinktos“ sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonės jau parengtos įgyvendinti. Šiais metais tokių svajonių Lietuvos socialiniai darbuotojai surinko 10 237. Bendra jų vertė siekia daugiau negu milijoną litų.

„Šių metų projektas išties ypatingas – įgyvendinta net trimis tūkstančiais daugiau svajonių, palyginti su praėjusiais metais. O svarbiausia, kad projektą baigiame net pora savaičių anksčiau, nei buvo numatyta, dėl labai malonios priežasties – pirmą kartą projekto istorijoje išpildytos absoliučiai visos svajonės, kurias mums atsiuntė sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančiais Lietuvos vaikais besirūpinantys savivaldybių socialiniai darbuotojai“, – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas.

Kito šio projekto iniciatoriaus Andriaus Čepkaus teigimu, per penkerius metus projektas subūrė daug rėmėjų, kurie kasmet nekantriai laukia projekto pradžios, įžvelgia jo prasmę ir su dideliu užsidegimu dalyvauja, pildydami sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones: „Būtent šis žmonių tikėjimas, kad asmeninės pastangos gali pakeisti vaikų gyvenimus ir padėti mums visiems, kaip bendruomenei, augti, ir yra pagrindinis projekto sėkmės faktorius.“

Šiais metais projekto „Vaikų svajonės“ interneto svetainėje buvo paskelbtos 10 237 sudėtingomis socialinėmis sąlygomis Lietuvoje gyvenančių vaikų svajonės. Jas įgyvendinti pasirinko tiek pavieniai šalies gyventojai, tiek ir įmonės. 30 proc. svajonių pasirinktos įgyvendinti asmeniškai susitikus su vaiku ir jo šeima. Likusios svajonės – tarpininkaujant atsakingam socialiniam darbuotojui.

Geografiškai daugiausia kalėdinių dovanų vaikai gaus Vilniuje (740), Panevėžio rajone (423), Vilkaviškio rajone (422), Vilniaus rajone (371), Raseinių rajone (371), Šilutės rajone (342) ir Kaune (328). Šiais metais projekte nedalyvavo tik 2 Lietuvos savivaldybės. Visoje Lietuvoje vaikai dažniausiai svajojo apie žieminius drabužius ir avalynę (1271), lėles (1290) ir žaislinės mašinas (1168).

Projekto metu neatlygintinai savo laisvalaikio sąskaita dirbo 669 Lietuvos savivaldybių socialinių darbuotojų ir daugiau negu 120 savanorių. Per du mėnesius, kol vyko projektas, tinklalapyje www.vaikusvajones.lt apsilankyta daugiau negu 152 tūkst. kartų.

„Vaikų svajonės“ – tai savanoriška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis socialinėmis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje www.vaikusvajones.lt skelbtos 2-14 m. amžiaus vaikų svajonės, kurias buvo galima pildyti nuo 2014 m. spalio 15 d.

Kalėdos, Kalėdų dovanos, labdara, parama, vaikų svajonės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai