Lietuviui amputuota koja siekti fitneso čempiono titulo - ne kliūtis!

Kiekvienas žmogus susiduria su sunkumais, kuriuos privalo įveikti, tačiau retam pakaktų jėgų ir ryžto susidoroti su tuo, ką patyrė 32-ejų Jonas Zimnickas. Jaunas vyras nugalėjo priklausomybę alkoholiui, išmoko gyventi su negalia ir tapęs treneriu siekia fitneso varžybų aukštumų.

32-ejų Jonas Zimnickas Didžioje Britanijoje siekia fitneso čempiono titulo, dirba privačiu lengvojo kultūrizmo treneriu bei dalyvauja sprinto varžybose. Iš pažiūros, tai tik dar vienas, niekuo neišsiskiriantis lietuvis, sėkmingai gyvenantis, ir dirbantis svetur. Tačiau toks Jonas atrodo tik tol, kol patogiai neįsitaiso ant savo namų sofos. Atidesni greitai pastebi, po viena Jono kelnių klešne ne įprasta koja, o sudėtinga metalo konstrukcija.

Dalis dešinės Jono kojos – amputuota, vietoj jos – specialus protezas. Tiesa, jų Jonas turi ne vieną, o bent dešimt. Daugumą jų, it kokius sodo įrankius, laiko sandėliuke, savo namų kieme. Medinė, kuolą primenanti, ir metalinė, it būtų modernaus roboto dalis - iš pasirodymų fitneso varžybose. Kita, su specialiais šipais – skirta sprinto bėgimui 400 metrų distancijai.





Gyvenimo būdo laidai „Nuo... Iki...“ vyras pasakojo, kiek daug ryžto, jėgų ir aplinkinių palaikymo reikėjo įveikti įgimtą negalią, išmokti gyventi net su 22 centimetrais trumpesne koja, ryžtis deformuotos kojos amputacijai ir atsikratyti nuo paauglystės lydėjusio alkoholizmo.

amputacija, fitnesas, Jonas Zimnickas, negalia

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai