Knygų pusryčių konkurse – Žiulio Verno knyga „Aplink Žemę per 80 dienų“

Laikas.lt

Klasika atgimsta naujai! Gerai žinoma ir pripažinta nuotykių istorija apie didžiąją kelionę aplink pasaulį šį kartą pristatoma su H. Ch. Anderseno medaliu apdovanoto dailininko Roberto Ingpeno iliustracijomis.

Knygas, kurias gera skaityti vaikystėje ir paauglystėje, atsimename ilgai. Kol panirę į nuotykius jaudinamės dėl veikėjų ar mėgaujamės netikėtais pokalbiais, nejučia išmokstame paties svarbiausio – suprasti save ir pasaulį. Žiulio Verno „Aplink Žemę per 80 dienų“ verta skaityti ir mokykloje, ir jau suaugus, kai visai kitaip atsiskleidžia kūrinio sluoksniai, istorinis kontekstas, veikėjų charakteriai ir sprendimai. Tai klasika ir pavyzdinis nuotykių kūrinys, kurį perskaitę tampame šiek tiek laimingesni – mat Filijas Fogas mums parodo, ką reiškia turėti svajonę ir išdrįsti ją įgyvendinti. 

XIX a. prancūzų rašytojo Žiulio Verno kūriniai laikomi pavyzdiniais nuotykių romanais. Klasikinė istorija suteikia žinių apie geografiją, istoriją, tautų papročius, laiko juostas ir neįtikėtiną Britų imperijos laikų techninę pažangą. Bet pirmiausia tai puikus stiliaus, įtampos ir humoro kupinas pasakojimas apie labai neįprastą džentelmeną.

1872 metais Londone gyvena tikrai kietas riešutėlis, vardu Filijas Fogas. Jis neturi nei žmonos, nei vaikų, nei draugų. Niekur neskuba ir niekada nevėluoja, niekuo nesistebi ir mažai kalba. Bet kartą vienos lažybos pakeičia jo gyvenimą. Filijas Fogas pasiryžta apkeliauti Žemės rutulį vos per 80 dienų! Ir jam neprireikia didelių raumenų ir įspūdingų ginklų! Laimėti jam padeda šaltakraujiškumas, plieninė valia ir gera širdis.

Padedamas ištikimo tarno ir trukdomas atkaklaus seklio, Fogas nusiperka dramblį, susikauna su indėnais, išbando laivų ir traukinių greitumą, čiuožia burinėmis rogėmis ir net atsiduria kalėjime. O iš kelionės parsiveža visai ne tai, ko tikėjosi...

Pavartyti knygą galite čia: http://e.issuu.com/embed.html#6614497/9318028

Laimėkite knygą konkurse čia.

aplink pasaulį per 80 dienų, knygo vaikams, knygų konkursai, Nieko rimto, Žiulis Vernas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai