„nowJapan 2014” - robotų ir aukštųjų technologijų sostinė

Laikas.lt

Rugsėjo 13-14 dienomis festivalio „nowJapan 2014” metu vyks robotikos akademija ir jubiliejinis, 25 – asis fantastų konventas „Lituanicon”. Pirmą kartą Lietuvoje bus pristatomas humanoidas Nao ir mintimis valdomas robotas LEGO Mindstorms EV3. „nowJapan 2014” dalyviai turės unikalią galimybę susipažinti bei išbandyti šiuos technikos stebuklus, netgi susikurti savo robotą.

Robotikos akademijoje apsigyvenę LEGO Mindstorms EV3 yra naujausi Mindstorms tipo robotukai. Jie šiemet pirmą kartą bus pristatyti festivalyje „nowJapan 2014”. EV3 pasaulį išvydo 2013, tačiau patiems LEGO Mindstorms neseniai sukako 16 metų. Tai smagi kompanijos LEGO Education programos priemonė, leidžianti pačiam sukonstruoti ir suprogramuoti unikalų, savarankiškai veikiantį robotą.
Šią technologiją renginyje galės išbandyti visi robotika besidomintys dalyviai. Robotukas Mindstorms, pasitelkus Mindwave sensorius, bus valdomas smegenų spinduliuojamomis Alfa ir Beta bangomis.
„Robotizuoti įrenginiai jau dabar yra svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Technologijoms sparčiai žengiant į priekį robotai taps tokie populiarūs kaip dabar yra automobiliai. Dauguma mūsų atliekamų darbų automatizuosis ir žmogui liks tik kūrybinė veikla. Galiausiai robotai taps neatsiejama gyvenimo dalimi, galinčia pakeisti naminius gyvūnėlius, dirbti fizinės jėgos reikalaujančius darbus statybose, švaros centruose ir netgi padėti senyvo amžiaus žmonėms“, – kalbėjo robotų akademijos programavimo instruktorius Kristijonas Vasiliauskas.

Visiems žinoma, kad Japonija nuo technologinių naujovių neatsiejama šalis. Robotikos akademijoje bus galima susipažinti ir su humanoidu Nao, pabendrauti su juo (tiesa, lietuvių kalbos jis dar tik mokosi, tad teks kalbėti angliškai), stebėti jo šokio ir sportinius pasirodymus, sužaisti šaradų žaidimą.
25 - ąjį jubiliejų švenčiantis Lituanicon konventas ir robotikos akademija šių metų festivalio programą papildys kūrybinėmis dirbtuvėmis, įdomiomis diskusijomis apie mažai kam žinomas robotų teises ir jų etiką.

„Jei pirmajame Lituanicon konvente 1989 metais būtume sakę, jog ateityje galėsime išbandyti tokį stebuklą kaip LEGO Mindstorms, vargu, ar patys būtume tuo patikėję. Tai tik įrodo, jog net jei mus vadina fantastais, iš tiesų labiau esame idealistai, kurie tiki progresu. Tai, kas prieš 25 metus mums atrodė fantastika, dabar yra realybė”, - džiaugiasi Andrius Jautakis „Lituanikon” konvento atstovas.
Visa tai ir dar daugiau galėsite išvysti Japonijos kultūros festivalyje „nowJapan 2014” rugsėjo 13-21 dienomis Vilniuje.

fetsivalis, japonija, nowjapan, robotai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai