Chrisas Prattas: iš apkūnoko benamio - į vieną geidžiamiausių pasaulio vyrų

Arnas Šarkūnas
Lsveikata.lt

Kino ekranuose debiutavęs mažai žinomo amerikiečių režisieriaus Jameso Gunno filmas „Galaktikos sergėtojai“ į kino teatrus pasaulyje sutraukia vis daugiau žmonių. Vien per atidarymo savaitgalį JAV bilietų buvo parduota už daugiau nei 94 milijonus dolerių (241,9 mln. litų). Filmas tokio dėmesio sulaukė ne tik dėl įdomaus siužeto, gerų įvertinimų, bet ir dėl pagrindinio filmo vaidmens atlikėjo Chriso Pratto (35 m.) kūno transformacijos. Ruošdamasis filmavimui aktorius atsikratė kiek daugiau nei 27 kilogramų svorio.

Sunkus darbas ir jokio alkoholio

Tokiam įspūdingam rezultatui pasiekti Ch.Prattui prireikė šešių mėnesių. Didelis šių pastangų įvertinimas, pasak aktoriaus, buvo ir atsidūrimas ant dideliu tiražu pasaulyje leidžiamo žurnalo „Men‘s Fitness“ viršelio.

Tiesa, norėdamas atsikratyti tiek nereikalingų kilogramų, amerikietis privalėjo ne tik subalansuoti mitybą, bet ir visiškai atsisakyti alkoholio. Mat apskaičiuota, kad, pavyzdžiui, tik savaitgaliais šiek tiek išgeriantis žmogus gauna 308 papildomas kilokalorijas. Ką jau kalbėti apie audringesnius pasisėdėjimus su draugais ar vakarėlius. Skaičiuojama, kad per vieną naktį žmogus gali sukaupti net 808 papildomas kilokalorijas. Dar blogiau, jei tokie vakarėliai pasikartoja dažnai. Tuomet kūno tobulinimą praktiškai galima pamiršti.

Garsaus dietologo Philo Goglia Ch.Prattui sudaryta mitybos programa neleido jokio alkoholio vartojimo, o asmeninio trenerio Duffio Gaverio penkių mėnesių programa susidėjo iš 4-6 savaitinių treniruočių: pirmus porą mėnesių kūnas buvo lavinamas kultūrizmo pratimais, vėliau jie vis įvairėjo, kol paskutinį mėnesį aktorius labai daug plaukiojo, važinėjo dviračiu kalnuotomis vietovėmis ir atliko greičio lavinimo pratimus. Pastarieji buvo skirti tam, kad aktorius atrodytų kuo liesesnis, mat, pasak D.Gaverio, aktorius to norėjo dėl kuo geresnio atitikimo filmo herojaus vaidmeniui.
 
Amžinos kūno transformacijos

Ch. Prattas taip su savo kūnu „žaidžia“ ne pirmą kartą, mat ruošdamasis vaidmenims filmuose „Žmogus, pakeitęs viską“ „Taikinys #1“ ir „Susižadėję penkerius metus“ jis bendrai priaugo ir numetė net apie 136 kilogramus. Svarbiausia, kad nei viename šių filmų jis neatliko pagrindinio vaidmens. Su „Galaktikos sergėtojais“ padėtis – visiškai skirtinga. Čia aktorius atlieka dar vaikystėje iš Žemės pagrobto nuotykių ieškotojo ir galaktikos platybėse skrajojančio lakūno Piterio Quillo vaidmenį. Šis filmo herojus suranda senovinį artefaktą, kuris, kaip paaiškėja kiek vėliau, ypač geidžiamas ir plačiai žinomo bei galingo piktadario Ronano. Tad po truputį prasideda P.Quillo medžioklė, o supratęs, kad vienas apsisaugoti nepajėgs, jis pagalbos kreipiasi į labai keistus kompanionus: į medį panašų humanoidą, kalbantį meškėną, negailestingą, bet kerinčio grožio žudikę ir dar vieną veikėją. Be to, filmo herojus pradeda bijoti ne tik dėl savo, bet ir visos visatos likimo – paaiškėja, kad artefaktas gali nulemti jos ateitį. Atrodytų, kad tokios siužeto idėjos jau ne kartą girdėtos ar matytos, tačiau filmo įvertinimai kalba patys už save – internetinėje svetainėje imdb.com beveik 60 tūkst. žmonių filmą įvertino vidutiniu 8,8 balu, o rottentomatoes.com kritikai filmui duoda gana aukštą 7,7 balų įvertinimą.

Per šešis mėnesius, rengdamasis pagrindiniam vaidmeniui filme „Galaktikos sergėtojai“, JAV aktorius Chrisas Prattas atsikratė daugiau kaip 27 kg svorio iš apkūnoko vyruko virto raumeningu gražuoliu.

Įvairiaspalvis aktoriaus gyvenimas

Tai, kad Ch.Prattas gaus vaidmenį žymios komiksų prekyba užsiimančios kompanijos „Marvel“ darbo ekranizacijoje, prieš gerą dešimtmetį turbūt negalėjo pagalvoti niekas. Aktorius gimė nedideliame Virdžinijos miestelyje Minesotos valstijoje, o užaugo Lake Stevenso mieste, Vašingtono valstijoje. Čia jis susidomėjo imtynėmis, net užėmė penktą vietą valstijos imtynių čempionate. Vėliau aktorius mokėsi universitete, iš kur buvo išmestas, dirbo kuponų pardavėju ir striptizo šokėju, kol galiausiai tokią karjerą baigė atsidurdamas antroje pagal dydį Havajų valstijos saloje – Maui. Ten gyvenimas Ch.Prattui buvo ypač lengvas: vaikinas dirbo tik tiek, kad užtektų degalams, maistui ir žvejybos reikmenims. Dėl nuomos rūpintis visiškai nereikėjo, mat Ch.Prattas gyveno paplūdimyje pastatytoje palapinėje. Čia jį atsitiktinai pastebėjo amerikiečių aktorė ir režisierė Rae Dawn Chong, kurios stalelį amerikietis aptarnavo vietiniame restorane. Ji pakvietė Ch. Prattą suvaidinti jos režisuojamame filme „Prakeiktasis. Trečia dalis“, kuris kritikų vėliau pavadintas vienu blogiausiu siaubo filmu kinematografijos istorijoje.

Karjeros laiptais Ch.Prattas kopė pamažu, vaidino įvairiuose televizijos serialuose.

Suvaidinęs „Galaktikos sergėtojuose“ aktorius pagaliau sulaukė pripažinimo – šių metų pavasario pradžioje Ch.Prattas laimėjo Nacionalinės kino teatrų savininkų asociacijos suteikiamą „CinemaCon“ apdovanojimą „Aktoriaus proveržio“ kategorijoje.
 
Tarp kitko

Chrisas Prattas 2009 metais vedė aktorę Anną Faris, su kuria 2012 metais susilaukė sūnaus.

Chrisas su žmona susipažino, kai jis prisipažino turįs negyvų vabalų kolekciją. Kas keisčiausia, Anna taip pat juos kolekcionuoja.

Naujausias būsimas aktoriaus vaidmuo – kitąmet pasirodysiančiame filme „Jūros periodo pasaulis“. '
 




Aktorius, Chrisas Prattas, filmas, Galaktikos sergėtojai, grožis, pokyčiai, svoris

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai