Now Reading
Naujame „No Theatre“ sezone – į televizijos bokštą besilygiuojantis „Kaligula“

Naujame „No Theatre“ sezone – į televizijos bokštą besilygiuojantis „Kaligula“

Naujame „No Theatre“ sezone – į televizijos bokštą besilygiuojantis „Kaligula“

Eglė Kirliauskaitė
M. Kluso nuotr.

Kas bendro tarp televizijos bokšto ir teatro? Pasirodo, pirmasis gali nustatyti aukštus standartus antrajam bei tapti puikia apžvalgos vieta ne tik gražių panoramų mėgėjams, bet ir sekantiems teatrinius įvykius. Tą įrodė bene ryškiausi jaunosios kartos Lietuvos teatro scenos atstovai „No Theatre“, čia, 165 metrų aukštyje, surengę savo 5-ojo sezono pristatymą.

„Iš čia galime geriausiai apžvelgti, kur dabar esame patys, kur yra mūsų darbai. Be to, tai aukščiausia vieta, iki kurios galime kelti savo kartelę“, – netradicinės erdvės pasirinkimą aiškino „No Theatre“ vėlevnešys Vidas Bareikis, kartu su aktoriais Ainiu Storpirščiu, Dovydu Stončiumi, Dainiumi Taručiu, Emilija Latėnaite-Bieliauskiene bei ir Jonu Terteliu atlikę specialiai šiam susitikimui parengtą performansą bei pristatę ateinančio sezono planus. Didžiausias jų – jau lapkričio mėnesį oficialios premjeros metu dienos šviesą išvysiantis spektaklis „Kaligula“.

Pasak režisieriaus, pagal Alberto Kamiu pjesę statomame darbe „No Theatre“ stengiasi „užgriebti“ viską geriausia, ką atrado per savo gyvavimo metus: supratimą, kaip teatras ar „neteatras“ yra kuriamas, koks jo procesas, kokio rezultato siekiama. Būtent dėl to visa kūrybinė grupė dalyvavo trijų savaičių „išprotėjusioje“ stovykloje Klaipėdoje, kurioje gimė spektaklio „Kaligula“ apmatai. Negana to, akylesnieji gerbėjai jau galėjo išvysti ne vieną atvirą šio darbo repeticiją – taip stengiamasi išbandyti interaktyvų spektaklį, kurio svarbia dalimi taps ir žiūrovai.

„Pradžioje šnekėjome apie kažko keitimą teatre, po to – keitimą mene per „Fluxus“, dabar priartėjome prie žmogaus. Šis sezonas  visomis prasmėmis yra egzistencialistinis: pirmiausia –  dėl paties Kamiu egzistencializmo, antra, ir dėl to, kad mūsų teatro judėjimas yra savo vienokiame ar kitokiame egzistenciniame etape – tokiame, kuriame daromos tam tikros išvados ir važiuojama toliau“, – pasakoja V. Bareikis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Matyt, ėjimas pirmyn reikalauja šį tą palikti praeityje, todėl 5-ąjį sezoną „No Theatre” laukia ne tik premjeros, bet ir atsisveikinimas su pora savo ankstesnių darbų: paskutinį kartą bus rodomas debiutinis spektaklis „No Concert“ ir „Telefonų knyga“.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top