Karklės festivalio organizatoriai atsiprašo už nesklandumus, dėkoja už supratimą ir laukia jūsų nuomonės

Laikas.lt
Lino Žemgulio ir Manto Valaičio nuotr. 

Savaitgalį pajūryje praūžęs 5-asis, jubiliejinis Karklės festivalis buvo pats didžiausias, įspūdingiausias ir masiškiausias per visą „Karklė Live Music Beach“ istoriją. Šiemet organizatoriams gamta iškrėtė itin nemalonų pokštą – įlgąjį Žolinių savaitgalį festivalininkai maudėsi ne saulės, o lietaus ir purvo voniose. 

Nepaisant to, per penkerius metus šios šventės rengėjams pavyko sukurti tai, ko nepajėgė įveikti nei Karklę merkęs lietus, nei siautėję vėjai. Tūkstančiai žmonių tris dienas ir naktis šėlo išskirtiniame vasaros pabaigtuvių festivalyje ir iki šiol siunčia padėkos laiškus už nepakartojamus įspūdžius, kurių lietus nepajėgė nuplauti.

Šiomis dienomis intensyviai tvarkoma festivalio teritorija, jau yra išvežta apie 80 proc. šiukšlių. Nuskambėjus paskutiniams šventės uždarymo akordams, šiukšles teritorijoje išskubėjo rinkti ir rūšiuoti 25 žmonių komanda, organizatoriai su apželdinimo bendrovių atstovais apžiūri visas nuo lietaus ir festivalininkų nukentėjusias vietas. Želdiniai bus atkurti greičiau nei per dvi savaites, teritorija kruopščiai sutvarkyta, o gyventojams organizatoriai kompensuos visus patirtus nuostolius – už išvažinėtus ir ištryptus žolynus, apgadintas tvoras ir pan. Nors su regioninio parko administracija yra sutarta teritoriją sutvarkyti per 2 savaites, organizatorių teigimu, visi darbai bus padaryti gerokai greičiau – per vieną savaitę.

„Noriu nuraminti vietos gyventojus, kurie patyrė nepatogumų – esu pasiruošęs išklausyti visus ir rasti bendrą susitarimą. Skambinkite, rašykite laiškus, išsakykite visas problemas – bandysime jas spręsti“, - ragina „Karklė Live Music Beach“ idėjos autorius ir komandos vadovas Marius Tumšys.

Karklės festivalio organizatorius liūdina tai, jog kai kurios žiniasklaidos priemonės sumaniai manipuliavo prasto oro tema, tam, kad patrauktų skaitytojų dėmesį. Dar nespėjus pasibaigti renginiui, viešą erdvę užplūdo nuotraukos su šiukšlių kalnais, ištrypta žole ir nepatenkintais dalyvių komentarais.
 
„Konteinerių tikrai buvo daug, tačiau žmonės, kurie dėl prasto oro festivalį paliko jau pirmąją dieną, nepasivargino susirinkti savo šiukšlių, paliko ne tik jas, bet ir asmeninius savo daiktus, maistą, batus. Per visą festivalio istoriją tokios netvarkos nebuvome matę“, - atvirai stebėjosi organizatorius.

Šis festivalis tapo, ko gero, šlapiausiu, per visą jo istoriją, tačiau puiki atmosfera, nuoširdūs atlikėjų pasirodymai ir karštos pramogos sušildė tūkstančius hipiškų širdžių.

„Per 3 dienas patyrėme 4 metų laikus, išbandymus teko atlaikyti ir technikai. Viso renginio metu stengėmės išlaikyti vientisą organizacinę dvasią ir esame dėkingi savanoriams. Ateityje jų gretas planuojame stiprinti profesionalų pajėgomis“, - nuotaikomis pasibaigus festivaliui dalinosi organizatorių komanda.

Nors dalį festivalininkų lietus parvijo į namus, daugumai dalyvių permainingi orai – lietus ir purvas tapo puikia pramoga, o tai tik dar kartą patvirtino faktą, jog laisvės ir meilės dvasia, kuria garsėja Karlės festivalis, priklauso ne nuo oro sąlygų, o nuo žmonių nusiteikimo ir požiūrio.

„Tai – tarsi egzaminas, kurio metu turėjome progą patikrinti savo komforto ribas. Dėkojame žmonėms, likusiems linksmintis Karklėje po atviru dangumi. Lietus suvienijo visus – vyko dalybos palapinėmis, guminiais botais ir gera nuotaika. Į šį festivalį atvyksta ypatingi žmonės, sugebantys mylėti gyvenimą tokį, koks jis ir yra. Jie vertina tikrą ir gerą muziką, laisvę bet kokiu oru bei galimybę ja mėgautis išskirtinėje vietoje“, - pasakoja organizatoriai.

„Karklė Live Music Beach“ rengėjai reaguoja į visuomenės nuomonę apie įvykusį festivalį – vertindami situaciją organizatoriai aptaria opiausias problemas ir siūlymus, kaip jas spręsti ateityje.

Komanda atvirauja, jog renginio metu kilo nenumatytų situacijų, kurių sprendimo nepavyko surasti taip greitai, kaip norėta. Organizatoriai atsiprašo visų už tai, kad nepavyko sklandžiai išspręsti eismo organizavimo problemų ir kai kuriems dalyviams įvažiavimo į teritoriją teko lauko net kelias valandas. Tai įvyko dėl nenumatytų aplinkybių – žmonės į festivalį masiškai pradėjo plūsti dar naktį prieš renginį ir jau paryčiais susidarė automobilių spūstys. Įvertinus problemą, svarstoma, jog transporto kamštis būtų nesusidaręs jei festivalio dienomis būtų organizuotas vienpusis eismas.

Pasak M. Tumšio, ištisus 4 metus festivalininkai į renginį pradėdavo buriuotis likus kelioms valandoms iki atidarymo, todėl ir šiemet pagrindinio srauto buvo laukta pirmąją festivalio dieną.
 
„Ilgąjį savaitgalį žmonės masiškai judėjo pajūrio link, vyko į Palangą, Šventąją. Viešai raginome pas mus atvažiuoti autobusais, kurie kursavo į Karklę festivalio dienomis, tačiau labai daug dalyvių atvyko savo transportu ir taip pat prisidėjo prie eismo problemų“, - priežastis vardijo M. Tumšys.
 
Šiemet į Karklės festivalį, vykusį pajūrio regioninio parko teritorijoje, buvo parduoti visi turimi bilietai. Renginyje apsilankė pats didžiausias per visą jo istoriją žmonių skaičius – apie 15 tūkst. Šis skaičius buvo aptartas ir suderintas su vietos bendruomene.

Organizatoriai dėkingi ištikimiems Karklės festivalio gerbėjams įvertinusiems jų pastangas šių metų fiestą padaryti tikrai išskirtine – per 11 mėnesių pasiruošimo darbų pavyko įgyvendinti beveik viską, kas buvo suplanuota. Didžiausiame tarptautiniame muzikos ir menų festivalyje Lietuvoje festivalininkus linksmino pirmąkart Baltijos šalyse savo pasirodymą surengęs reperis Tinie Tempah, gerbėjų emocijų audras kėlė suomių grupė HIM, veikė net 30 pasaulio virtuvių ir 10 erdvių, skirtų įvairioms pramogoms, vyko konferencija „Grok (ne)migruok“, jaunų grupių konkursas „Golden fish“, buvo surengti 74 koncertai, pramogas organizavo daugiau nei 1000 žmonių. Festivalis startavo su „Karklės fanų krosu“, scenose pozityvia emocija dalinosi žymiausi Lietuvos atlikėjai ir grupės. Šiemet į Karklės festivalį žmonės autobusais vyko net iš užsienio šalių.

„Nuoširdžiai atsiprašome visų už tai, kas gadino pakilią nuotaiką, norėtųsi, kad žmonės nenusiviltų festivaliais po atviru dangumi. Labai stengėmės, deja, anaiptol ne viskas priklausė nuo mūsų“ – emocijomis po lietingojo Žolinių savaitgalio Karklėje dalinosi renginio organizatoriai.

„Karklė Live Music Beach“ organizatoriai laukia jūsų nuomonės apie įvykusį festivalį. Ją galite pasidalinti el. paštu - [email protected]

festivaliai, karklė, Karklė Live Music Beach, vasaros festivalis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai