Now Reading
Pasigaminkite stebukladarį medaus šampūną

Pasigaminkite stebukladarį medaus šampūną

Pasigaminkite stebukladarį medaus šampūną

Tikriausiai ne kartą yra tekę girdėti ar net savo kailiu patirti, kad natūralūs, namuose gaminti šampūnai sausina plaukus ir galvos odą. Nebandysime to paneigti, tačiau, kaip ir visos situacijos, taip ir ši, turi išimtį. Tai medaus šampūnas.

Tiesa, išbandžiusieji jį sako, kad priklausomai nuo galvos odos, reikės ištverti pereinamąjį laikotarpį, t. y. iš pradžių, kurį laiką po trinkimo plaukai bus šiek tiek riebaluoti. Vieniems tai trunka savaitę, kitiems – dvi, o dar kitiems – ir mėnesį. Tačiau po to įvyksta kone stebuklas. Plaukai tampa purūs, susireguliuoja jų drėgmės balansas, kas reiškia, kad galvos nebereikės plauti kasdien, o tik kas 3–4 dienas. Vėlgi priklausomai nuo plaukų tipo. Taip yra todėl, kad galvos odos pH yra nuo 4 iki 7, o medaus – 4. Taigi rūgštingumo kiekiai tarpusavyje harmonizuoja leisdami galvos odai ir plaukams kuo ilgesnį laiką nekaupti riebalų. Žinoma, iš pat pradžių galvą reikės trinkti kasdien, o po to tai truputį retinti.

Šampūnui pasigaminti reikės viso labo tik trijų produktų:

  • šalto apdirbimo žalio (raw) medaus;
  • filtruoto vandens;
  • kelių lašelių mėgiamo eterinio aliejaus, pavyzdžiui, morkų sėklų, kuris ypatingai maitina plaukus.

Į puodą įpilti 1 šaukštą medaus ir 3 šaukštus vandens. Pašildyti ant labai mažos ugnies, kol ištirps medus. Neišsigąskite, kad išėjo labai skysta masė, taip ir turi būti.

Tuomet įlašinti kelis lašelius mėgiamo eterinio aliejaus.

Sušlapinti plaukus ir pasigamintą medaus šampūną įmasažuoti į galvos odą. Netgi nebūtina, kad šampūnu būtų ištepti visi plaukai. Svarbiausia – galvos oda ir šaknys. Gerai išskalaukite. Patikėkite, tikrai nereikės jokio kondicionieriaus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Patarimas – geriausia šampūną gamintis kiekvieną kartą prieš galvos trinkimą, nes po savaitės jis sustingsta ir susicukruoja.

Išimties išimtis – gali nutikti ir taip, kad šis plaukų šampūnas jums netiks. Tai gan retas atvejis, tačiau taip gali būti. Jei po kelių savaičių plaukai nuo jo vis dar riebaluosis arba tas riebalavimasis dažnės, vadinasi medaus šampūnas – ne jums. Tokiu atveju, pasiieškokite kuo natūralesnių variantų ekologiškose parduotuvių lentynose.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top