Now Reading
Penktadienio DJ: Mark Splinter, lietuviškai ir UK‘iškai

Penktadienio DJ: Mark Splinter, lietuviškai ir UK‘iškai

Penktadienio DJ: Mark Splinter

Mark Splinter yra didesnis lietuviškos muzikos fanas už bet kurį lietuvį, ir, be visų kitų savo inciatyvų ir darbų, kasmet pasirūpina, kad festivalyje „Satta“ pagrotų keli jo favoritai. Taip bus ir šiemet, jau kitą savaitgalį Papėje. Taip, tai jau paskutinis festivaliui „Satta“ skirtas „Penktadienio DJ“ rubrikos įrašas – šiek tiek lietuviškas, šiek tiek britiškas. Kaip ir pats buvęs londonietis Mark Splinter, jau dešimt metų skaidrinantis Lietuvos padanges.

Pigis – Oldschool

Tai pirmasis mano atrastas šio veikėjo kūrinys, kurį, beje, visai netyčia, kaip paskutinį, pagrojau per Dubstep.lt 6-ąjį gimtadienį (http://youtu.be/gNIOBDr93G8?t=4m17s). Tuomet nežinojau, kad kūrinio autorius – Pigis. Man labai patinka jo reiviška pradžia – grodamas rėkiau „Stupid tune, stupid tune“, o pietų Londone prieš 20 metų tai buvo komplimentas. Pigis, beje, kandidatuoja į „Ritmo kovas“, tad palinkėkite jam sėkmės.

Submotion Orchestra – Always

Kai „elektroninei šokių muzikai“ atlikti suburiama didelė grupė, dažniausiai tai nereiškia nieko gero. Visgi „Submotion Orchestra“ atrado sėkmės formulę – jie rašo geras dainas ir labai profesionaliai groja, o šokių aikštelės įtaka čia vos jaučiama. Šis projektas – mūsų muzikos brandos ženklas, o tai – visiškai neblogai.

Gon – Gonebea

Gon talentas yra pakilęs aukštai virš visų kitų beatboxo kilpininkų, išgarsėjusių pastaraisiais metais. Jis pats girtis nemėgsta, bet tikrai žiauriai kietai daro visus tuos garsus su burna. Dar jis ramus ir tylus, bet pasirodymo metu trumpam išprotėja ir įjungia reikiamą energijos kiekį. Debiutinis jo albumas yra vienas ilgas kūrinys, klaidžiojantis po stilius ir svajas, o kaskart atkuriant jį scenoje rezultatas būna kitoks.

Sorrow – Pensive

Šiemet „Sattoj“ grosiu dieną pliaže, tai išsitrauksiu vasariškų reikalų, tarp jų – ir Sorrow, atlikėjas, kurio muziką perku ir perku. Jis puikiai įvaldęs garažines mielybes, čia tik viena iš jų. House’as man vis dar nepatinka, bet patinka jaunimui, tai čia tiek house’o, kiek aš galiu toleruoti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

TMSV – Haze

Įrodymas, kad tikras dubstepas nemirė, ir žmonės vis dar kuria teisingą muziką. Pamirškit madas, mėgaukitės.

Visi „Satta“ festivalio atlikėjai, bilietai ir atsakymai į įvairius klausimus: www.sattafestival.com


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top