Sekmadienio receptas - Beatos Nicholson vafliai ant pagaliuko

Laikas.lt
R.Vyšnios nuotr.

Šią savaitę Beata Nicholson dalijosi patarimais, kaip surengti smagų ir skanų vaikų gimtadienį namuose, o šiandien ji atskleidžia vaflių ant pagaliuko receptą.

Per dukters gimtadienį vaflius ant pagaliuko labai sėkmingai užmovė mano draugė Vaida. Viskas, kas ant pagaliuko, man atrodo ir yra skaniau.

Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.

Vafliams reikės:

  • 4 kiaušinių trynių,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g lydyto sviesto,
  • 150 g rudojo cukraus,
  • 100 ml kefyro,
  • 220 g miltų,
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 3–4 šaukštų grietinės,
  • sviesto ar aliejaus keptuvei patepti.
Karamelei ir puošmenoms reikės:
  • 200 g cukraus,
  • 150 ml vandens,
  • saujelės smulkintų džiovintų uogų, riešutų, sėklų ar šokolado drožlių.
Kepame vaflius:

1. Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi.
2. Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir išsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.
4. Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.
5. Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko.
6. Išverdame karamelę: į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti.
7. Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais.


J. Kuniskytės nuotr.

Beata Nicholson, sekmadienio receptas, vafliai, vafliai ant pagaliuko, vaikų gimtadienis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai