11 grupių, kurias privalai pamatyti „Velnio Akmenyje“ (video)

Laikas.lt

Jau šį savaitgalį muzikos fanai pasiners į roko ir ekstremalios muzikos festivalio „Velnio Akmuo“ atmosferą. Šis per keletą metų išaugęs, profesionaliais pasirodymais pasižymintis Anykščių vasaros festivalis šiemet vilioja rekordiniu grupių skaičiumi – 35. Pasak organizatorių, išklausyti visas nuo pradžios iki galo bus neįmanoma, tad publikai teks planuoti ir rinktis savo favoritus. Pateikiame rekomendacinio pobūdžio sąrašą, kuriame yra trečdalis išskirtiniausių festivalio grupių. 

„Arch Enemy“

Šis melodingo death metal stiliaus kolektyvas yra tikras Švedijos muzikos industrijos pasididžiavimas. Nauja vokalistė Alissa White-Gluz įnešė kažką unikalaus į grupės skambesį, kartu pritraukdama nemažai naujų klausytojų dėmesio. Žinoma, jog „Arch Anemy“ pasirodymui ruošis visą dieną, tad festivalininkų lauks įtikinantis muzikos šou.

„Shining“

Džiazas, rokas, metalas...Pasirodo, visgi įmanoma apjungti iš pirmo žvilgsnio ganėtinai skirtingas muzikos kryptis. Šie norvegai stulbina visą pasaulį nepakartojamais gyvais pasirodymais bei akustinėmis improvizacijomis. Vokalistas Jørgen Munkeby yra vienas žinomiausių Norvegijos scenos veikėjų.

„Turbowolf“

Tikri britų roko maištininkai. Jų muzika – tai didžiulė energijos iškrova, garsas, greitis ir nuotaika... Punk, heavy rock, garage stilių susipynimas jų kūryboje skleidžia pozityvias bangas. 

„Blues pills“

Psichodelikos ir bliuzo žvaigždė festivalio Rytų Scenoje. Šis kolektyvas sugeba palaikyti balansą tarp 60-ųjų roko skambesio ir modernios muzikos. Tarsi grįžimas į Woodstock laikus. 

„Inquisition“

Antrą kartą į Lietuvą atvykstantys JAV black metal atlikėjai ypač laukiami ir šiais metais. Visi, kas matė juos 2011-aisiais teigia, jog tai buvo vienas magiškiausių bei hipnotizuojančių pasirodymų. O ant scenos tik du žmonės...

„Get Your Gun“

Netelpanti į jokius rėmus trijulė iš Danijos surengs ekspresyvų performansą. Jų kūryba persmelkta melancholijos ir vidinių išgyvenimų. Kiekvienas neabejingas stoner, folk, ar americana stiliui privalo įtraukti „Get Your Gun“ į must see sąrašą.

„Church Of Misery“

Vieni pirmųjų doom metal bangas Japonijoje pradėję skleisti atlikėjai žinomi ir už savo šalies ribų. Grupės dainų tekstai yra tarsi trumpos istorijos apie maniakus ir serijinius žudikus, kas savotiškai šiurpina bei stebina auditoriją.

„Pergalė“

Lietuvos pergalingi rokeriai-metalistai šiemet paruošė ypatingą programą. Nepaisant to, jog pastaruoju metu tai retai matomi scenoje veidai, jie žada surengti įdomų, provokuojantį ir veržlų pasirodymą.

„Minor Modesty“

Dar vienas netikėtas lietuviškas projektas. Ar galima įsivaizduoti Česlovą Gabalį atliekantį kiek sunkesnį roką kartu su kitais gerai žinomais Lietuvos roko scenos galiūnais? „Velnio Akmenyje“ įvyks grupės debiutinis pasirodymas.

„In Solitude“

Svečiai iš Švedijos, turintys rimtą požiūrį į kūrybos procesą. Nuolat augantis heavy metal atliekančios grupės fanų skaičius rodo pasiryžimą eksperimentams ir naujovėms. Tai prašmatniai pateiktas retro heavy metal, kupinas aistros, okultizmo ir tamsių paslapčių.

„Birth Of Joy“

Įtakoti „The doors“ ir praeitų dešimtmečių psichodelikos, šie olandai groja puikų garažinį roką. Unikalus skambesys, lengvumas, dinamiškumas – viskas, ko reikia muzikos festivaliui.

Tai tik trečdalis festivalio grupių. Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus „Velnio akmens“ kolektyvus – festivalio svetainėje www.devilstone.net

festivaliai, vasaros festivaliai, Velnio akmuo

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai