Tai vyko realybėje: neįtikėtinos dvynių istorijos (foto)

Eglė Kirliauskaitė
Parengta pagal užsienio žiniasklaidą

„Matai tą merginą su džinsiniu švarkeliu? Jaučiuosi kaip žiūrėdama į veidrodį“, – visai neseniai į prie gretimo staliuko sėdėjusią kavinės lankytoją dėmesį atkreipė draugė. „Na, gal kažkiek ir primena tave, bet tikrai neatrodo it dvynė,“ – atsakiau įvertinusi, mano akimis, neitin stulbinamą panašumą. Visgi, mokslininkai teigia, jog kiekvienas iš mūsų žemėje turime apie dvidešimt (!) antrininkų, gyvenančių nedideliu spinduliu nuo mūsų. Istorijoje gausu faktų apie svarbių asmenybių antrininkus, kurie buvo naudojami įvairiais politiniais bei asmeninio saugumo tikslais (teigiama, jog, sakykime, Hitleris ar Stalinas jų turėjo net ne vieną dešimtį), o turbūt daugelis iš draugų ar pažįstamų bent kartą esame girdėję, jog jie gatvėje matė labai į tave panašų žmogų. Ir visgi, kai kam likimas iškrečia pokštą ir leidžia savo antrininką matyti kone kasdien. Taip, kalbu apie dvynius. Šiuo atveju galime šnekėti ne tik apie išorinį, bet ir vidinį, dažnai – netgi likimų panašumą, kuris lyg ir neturėtų būti įrašytas genuose. Nepaprastą dvynių ryšį patvirtina daugybė tikrų istorijų, turinčių fatastikos ar netgi siaubo filmo elementų. Pristatysiu keletą jų.

Gimę dviese, dvyniai dažnai sunkiai išgyvena likę vieni. Pasirodo, kartais net pats likimas ar kažkokios kitos jėgos pasirūpina vieną iš jų apsaugoti nuo netekties skausmo. 2002-aisiais pora brolių dvynių žuvo viename Suomijos kelyje. Atrodytų, nieko neįprasto, tačiau tai įvyko ne vienu metu: vienas iš brolių buvo užkliudytas sunkvežimio, kai važiavo dviračiu, antrasis žuvo lygiai tokiomis pačiomis aplinkybėmis tik po dviejų valandų. Beje, antrasis nebuvo informuotas apie dvynio žūtį (o tai griauna „pamėgdžiojimo“ ar savižudybės versiją).

Kita ne mažiau keista dvynių istorija taip pat susijusi su mirtimi, tačiau jos scenarijus – visai kitas. Ir, sakyčiau, pakankamai šiurpius. 22-ejų metų Editha Casas stipriai įsimylėjo bei troško ištekėti už savo svajonių vyro. Nelaimei, merginos išrinktasis jos šeimai buvo tikras košmaras – vyras, vardu Victoras, buvo nuteistas trylikai metų nelaisvės už... jos dvynės Johanos nužudymą! Kalinys kadaise taip pat palaikė romantiškus santykius su modeliu dirbusia nužudytaja, tačiau teigia, jog su Editha jį aplankė tikroji meilė. Gyvajai dvynei pareiškus, jog nori ištekėti už sesers žudiko, tėvai kreipėsi į teismą, kuris E. Casas skyrė psichikos ekspertizę. Visgi, ši pasakos neprimenanti istorija baigėsi vestuvėmis – pora susituokė praėjusių metų vasario 14-ąją. Pasirodo, net tokios kraupios aplinkybės negali panaikinti dvynių traukos tiems patiems preišingos lyties atstovams.

Kita dvynių meilės istorija tik dar kartą patvirtina šią prielaidą. Diana ir Darlenė Nettemeier yra dvynės seserys, kurios ištekėjo už dvynių brolių Craigo ir Marko Sandersų. Vyrai joms pasipiršo tą pačią dieną, padovanodami tokius pačius žiedus. Per dvigubas vestuves sesės, be abejo, pasipuošė vienodomis suknelėmis, tuomet nusipirko panašius namus kaimynystėje ir galiausiai pagimdė tą pačią dieną.

Šiuo atveju galima teigti, jog gyvenimo panašumai bent jau iš dalies buvo sąmoningai pasirinkti – to jokiu būdu negalėtume teigti apie neįtikėtiną Jimo Lewiso ir Jimo Springerio istoriją. 1940-aisiais dvyniai buvo išskirti, kai juos, tik gimusius, įsūnijo skirtingos šeimos. Jimai pirmąjį kartą susitiko būdami 39-erių. Pasirodo, nieko neįtardami, vienodus vardus jiems davė globėjai. Ir tai tik fantastiškų paralelių pradžia... Abu vyrai buvo vedę dukart: pirmiausia moterį, vardu Linda, vėliau mylimąją, vardu Bettė. Abu vaikystėje turėjo šunis, vardu Toy. Jų sūnų vardai buvo James Allen ir James Alan. J. Lewisas ir J. Springeris dirbo šerifo padėjėjais, gėrė tą patį alų, rūkė tas pačias cigaretes, vairavo vienodus automobilius. Nenuostabu, jog ši brolių istorija dažnai pasitelkiama įrodyti telepatijos egzistavimą.

Visais anksčiau pristatytais atvejais buvo kalbama apie monozigotinius dvynius. Turbūt daugelis žinome, jog dažnai kartu gimę broliai bei seserys nebūtinai yra identiški. Visgi, istorijoje žinomi vos keli precedentai, kuomet dvyniai buvo... skirtingų rasių! Ryanas, gimęs 2005-ųjų, yra šviesios odos ir mėlynų akių, tuo tarpu jo dvynys Leo turi tamsią odą ir rudas akis. Paslaptis tame, jog dvynukų tėtis yra vokietis, o mama kilusi iš Ganos (Afrika). Panašus atvejis užfiksuotas ir 2006-aisiais, kuomet maišytos rasės Kerry Richardson pagimdė dvi šviesiaodes mergaites – augant, vienos iš seserų oda pradėjo tamsėti, kitos tapo dar šviesesnė.



 

broliai, dvyniai, eglė kirliauskaitė, identiški, įdomios istorijos, sesės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai