Festivalis „Velnio akmuo“ pristato alternatyvią nekoncertinę programą

Laikas.lt

Muzikos festivalis „Velnio akmuo“, vyksiantis liepos 17-20 dienomis jaukiame Anykščių Dainuvos slėnyje, savo lankytojus supažindina su nekoncertinėmis veiklomis ir pramogomis. Į roko ir ekstremalią muziką orientuotas festivalis žada ne ką mažiau alternatyvų ir unikalų veiksmą kone nenutrūkstamai per visą savaitgalį. 

Jei didžiosiose dviejose scenose vyks pagrindinė vakarinė koncertų programa, tai trečioji, „Gama“ scena, pakvies festivalio publiką į kur kas glaudesnius susitikimus su muzikantais ir grupėmis dienos metu. Be šių, mažesniųjų koncertų „Gama“ scenoje organizuojamos ekspertų paskaitos muzikinėmis temomis – Masterclass, į kurias, beje, specialiai atvyks ir keletas kultinių „black metal“ muzikos asmenybių iš Norvegijos. Tai buvę kultinės grupės „Gorghoroth“ muzikantai Gaahl ir Erlend Erichsen. Visgi „Gama“ scena bus skirta ne vien profesionalams. Čia galės improvizuotai pagroti ir festivalio lankytojai. Veiks kūrybinės „Grok ir kriok“ dirbtuvės, bus renkamas greičiausias būgnininkas ir vyks penktasis itin didelės sėkmės sulaukiantis „MC Growl“ – stipriausio „metalinio“ balso, plačiausios gerklės kova. Ši pramoga unikali, tokios nėra niekur kitur. 

Sutemus „Gama“ scena virs naktiniu kinu, kuriame bus rodomi tokie blogi filmai, kad net geri. Vadinamųjų „B movies“ ypatybė – geniali filmo idėja plius mikroskopinis biudžetas. Viso to rezultatas – absurdiškai geri blogi filmai. Skamba nesuprantamai, reikia tai pamatyti. Tuo pačiu metu ištroškusiems aktyvesnio naktinio veiksmo „Velnio akmuo“ siūlys nuo festivalio neatsiejamą Rokoteką. Naktiniuose šokiuose gros kruopščiai atrinkta roko muzika, o šeštadienio paryčiais Rokotekoje vyks niekur viešai neskelbiamas, bet intriguojantis šou... Beje, festivalio atidarymo vakarą Rokotekos aikštelė pirmiausiai užleis „4-ajai scenai“, turinčiai savus charakteringus grojaraščius. Kitaip tariant, pirmasis „4-osios scenos“ vakarėlis provokuos pasiduoti rokenrolui savame stiliuje. 

Be nuolat visur festivalyje skambančios muzikos „Velnio akmenyje“ bus ir kitų akcentų. „VA Galvūzai“ – tai festivalio protmūšis, orientuotas į muzikines žinias: daugiausiai metalo ir roko, bet geriausi turės išmanyti ir šį tą iš pop srities. „Masinė hipnozė“ pakvies pasižvalgyti vizualaus meno aplinkoje. „Tamsaus“ meno parodą vėl įrengs iniciatyvūs, daugiausiai pogrindyje saviraiška užsiimantys menininkai. Jų ekspoziciją šiais metais papildys ir užsienio kūrėjų darbai. 

Užsisėdėti neleis „Velnio akmens“ sportas. Dar neatvėsus aistroms po pasaulio futbolo čempionato, futbolo mėgėjai galės sudalyvauti, palaikyti, stebėti VA futbolo rungtynes. Nepropaguojantys griuvimo ant kietos žemės, savo jėgas kviečiami išbandyti paplūdimio tinklinyje. 

Be visų įprastų veiklų ir pramogų šiemet „Velnio akmenyje“ atsiranda dvi naujovės. Pirmoji – festivalyje dalyvaus „Fair Trade“. Angliškai fairtrade sąvoka apibūdinama sąžininga prekyba. Kaip visa tai vyksta, išsamiau papasakos šio judėjimo atstovai, pasitelkę žaidimus, konkursus. Trumpai tariant, labai smagiai apie rimtus dalykus. Antroji naujovė – „Hobbyshop“ taškas su stalo žaidimais nuo gerai žinomų šaškių iki sudėtingų japoniškų galvosūkių, nuo trunkančių kelias minutes iki besitęsiančių kelias valandas. Šioje erdvėje vyks ir stalo futbolo turnyrai.

Visos pramogos „Velnio akmenyje“ nemokamos, o kai kurių konkursų laimėtojams festivalio draugai rėmėjai yra įsteigę ir dovanų.

Panorus pakeisti festivalio aplinką ir apsižvalgyti už Dainuvos slėnio ribų, lankytojų visuomet laukia svetingas Anykščių miestelis, garsus savo gamtos, kultūros paveldu, turizmo ir aktyvios veiklos pasiūla. Vienintelis galvos skausmas, kaip viską spėti – be alternatyvaus veiksmo festivalio scenose gyvus pasirodymus surengs iš viso 35 roko ir metalo muzikos grupės...

festivaliai, vasaros festivaliai, Velnio akmuo

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai