Now Reading
Festivalis „Tundra“ šiemet žada mažesnius atstumus tarp scenų

Festivalis „Tundra“ šiemet žada mažesnius atstumus tarp scenų

Festivalis „Tundra“ šiemet žada mažesnius atstumus tarp scenų

Laikas.lt

Liepos 10–13 dienomis didžiausia elektroninės muzikos gerbėjų koncentracija bus Zarasų rajone, kur jau šeštus metus iš eilės savo namus atranda užburiančiomis dekoracijomis ir muzikinių stilių gausa garsėjantis festivalis TUNDRA.

Lyg skrajojanti Haulo pilis iš legendinio japonų animacijos kūrėjo Hayao Miyazaki filmo, TUNDRA laisvai ir lengvai persikelia iš vieno Aukštaitijos ežero pusiasalio į kitą, tad šįkart norintys trims dienoms ir trims naktims pasinerti į muzikos ir įvairių meninių bei dvasinių veiklų sūkurį trauks link Avilio ežero pusiasalio, kuriame TUNDRA jau buvo prisišvartavusi 2010 metais. Tiesa, įsiklausę į festivalininkų atsiliepimus dėl didelių atstumų tarp scenų, šiemet organizatoriai septynias festivalio erdves pusiasalyje žada išdėstyti kompaktiškiau, todėl bus lengviau pasiklausyti norimų atlikėjų, grojančių skirtingose scenose panašiu metu.

Atlikėjų, dėl kurių bus verta migruoti tarp keturių pagrindinių muzikinių scenų bus ne vienas. Į TUNDRĄ atvyksta techno gigantų EXIUM, išleidusių net 45 puikiai įvertintas plokšteles, narys Valentino Corujo. Pasaulinį pripažinimą pelniusiam ispanui nenusileis ir jau ilgus metus kartu dirbančių Ian Mc Donnell ir Dara Smith duetas LAKKER, išsiskiriantis daugiasluoksniu techno skambesiu bei sulaukęs pripažinimo iš tokių žanro autoritetų kaip Aphex Twin bei Laurent Garnier.

Bass sceną gyvu pasirodymu apdovanos dar vienas garbingas svečias – išprotėjęs jungle breakcore asas FFF, tiesiog deginantis šokių aikšteles kapotais ritmais, mirtinai giliomis bass bangomis, soundclash mentalitetu ir gryna euforija. Ypatingu muzikiniu patiekalu pavaišins ir vienas ryškiausių new school ragga-jungle pradininkų iš už Atlanto PAULIE WALNUTS, kurio muzika geriausiai apibūdinama kaip išskirtinis jungle, hardstep, breakcore, dubwize skambesys, pagardintas reggae ir dancehall prieskoniais.

Psy scenos publiką teigiamoje energijoje išmaudyti žada čilietis garso inžinierius, įrašų studijos „Antu Records Chile“ vadovas su savo projektu ITAL, psichodelikos kraštutinumų meistro italo Alberto Zatta 2009 m. pradėtas projektas GOTALIEN sudomins publiką unikaliu mozaikiškai kiberdeliniu stiliumi, o už LOONEY pseudonimo besislepiantis graikas Kyriakos K. scenoje pasivers sodrių hipnotizuojančių ir nenuspėjamai supintų psichodelinių garsų šaltiniu.

Ypatinga atmosfera išsiskiriančioje Chill Out erdvėje stebins tautiečiai ELEKTRONINIS BALTASIS KIRAS. Grupės muzika – tai chill/dub/afro realybės interpretacija, kurioje subtiliai įprasminamas santykis tarp technologinių žmogaus pasiekimų ir klasikinių instrumentų: smuiko, fleitos, dambrelio, didžerido, afrikietiškųjų būgnų ir pan. Širdį publikai atiduoti žada ir ispanas ITAY BERGER, festivaliui pristatysiantis net du projektus: erdvės, dub muzikos ir chaoso sintezę simbolizuojantį projektą KUKAN DUB LAGAN bei SORIAN – labiau etninį ir gerokai egzotiškesnį psichodelinio chill out variantą, kuriame senovinių bei klasikinių instrumentų ritmai sudera su elektroakustiniais psichodeliniais garsais.

Dienos metu didelio ir skaidraus Avilio pakrantės virs dviem muzikiniais paplūdimiais. Psy paplūdimyje saulėta psichodeline muzika dalinsis gausus būrys atlikėjų, iš kurių verta išskirti SLASHBUSTER, ATMAN bei TELEPORTIR. Eclectic paplūdimyje išsimiegojusiais bei apsimiegojusiais festivalininkais rūpinsis CALLI, LSAR bei AMPULE kartu su gausiu būriu kitų, savo žanro scenoje aukščiausias pozicijas užimančių lietuvaičių atlikėjų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O tuos, kurie muzikos pagalba atsipalaiduoja, tačiau sveikatos bei išminties klodų ieško sąmoningai domėdamiesi įvairiomis teorijomis ir praktikomis, nudžiugins didžioji festivalio naujovė – Harmony & Healing erdvė, skirta įvairiems užsiėmimams, paskaitoms bei natūraliai mitybai. Joje pateikiamas žinias bus galima išbandyti čia ir dabar. Festivalio organizatoriai džiaugiasi pagaliau radę laiko ir resursų įgyvendinti šį ilgai ir kryptingai brendusį norą bei į visumą sujungti TUNDROS ore nuo pat pradžių sklandžiusias idėjas – atsakingas požiūris į supančią aplinką, jogos užsiėmimai, meditacijos ir vegetarinės virtuvės festivalyje yra nuo pat jo užuomazgų, o pirmųjų festivalių metu kitokių virtuvių nei vegetarinės net nebuvo.

Vienuoliktoji TUNDRA taps ne tik muzikine meka, bet ir sąmoningo gyvenimo stovykla, kurioje organizatoriai pakvies kartu iš naujo pažinti save bei susitaikyti su kiekviename mūsų glūdinčia vidine TUNDRA.
Išankstiniai bilietai į festivalį sparčiai tirpsta, o iki liepos 7 d. vidurdienio draugiškomis kainomis jų vis dar galima įsigyti „Bilietų pasaulis“ kasose bei svetainėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top